Cizre'de DBP'ye oy vermeyen yüzde 20 tehcir mi edilecek
ensonhaber.com

Cizre'de DBP'ye oy vermeyen yüzde 20 tehcir mi edilecek

Hürriyet yazarı Akif Beki, bugünkü köşesinde DBP'li Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'in İngiliz Vice News'e konuşurken Türkiye'de bir iç savaş yürüttüklerini söylediğini yazdı.

Akif Beki, 6-7 Ekim provokasyonundan sonra PKK gençlik örgütlenmesinin Cizre'de 'Kendi kendini yöneten mahalleler' için düğmeye bastığını hatırlattı.

Beki, o sıralarda "Yahu sandıktan bütün ilçeyi kazanmışsınız, Leyla İmret yüzde 80 oyla belediyeyi almış, hepsi sizin olmuş zaten daha ne istiyorsunuz?" diye yazdığını belirtti.

RESİM NETLEŞTİ

Hürriyet yazarı, bu uygulamanın çözüm sürecine adaptasyon sorunu yaşadıklarından değil; asıl yüzlerinin Leyla İmret'in açıklamasıyla ortaya çıktığını söyledi:

"İnfaz çeteleri evleri, işyerleri önceden mimlenmiş 'öteki Kürtleri' silahla, terörle korkutup kaçırtmaya çalışıyormuş gibi görünüyordu. Sormuştum "Kendilerinden olmayan Kürtleri göçe zorlayarak Cizre'den temizleme tatbikatına benzemiyor mu" diye. Hedef buymuş zaten, resim netleşti. Bir tehcir tatbikatı, bir zorunlu göç uygulaması yaşanıyormuş Cizre'de. O 'Kendi kendini yöneten mahalleler' projesinin başka hiçbir manası yokmuş"

Leyla İmret'ten iç savaş Cizre'de başlayacak çıkışı

Cizre'de DBP'ye oy vermeyen yüzde 20 tehcir mi edilecek