Cizre'de operasyonun 43. günü kamerada
DHA

34 yıldır kırsal kesimde, sarp dağlarda, vadilerde, sınır ötesinde yüzlerce büyük operasyona imza atan Mehmetçik, son iki aydır bazı ilçelerde şehir operasyonlarına imza atıyor.

Cizre'de operasyonun 43. günü kamerada

OPERASYONUN 43. GÜNÜ

DHA ekibi, Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'nın hendek ve barikatlarla silahlı kalkışmasına karşı yürütülen operasyonunun 43. gününü görüntüledi. Bazı hedeflerin vurulması, hendeklerin temizlenmeye çalışılması kameralara yansıdı.

Cizre'de operasyonun 43. günü kamerada-Foto Galeri

Cizre'de operasyonun 43. günü kamerada VİDEO

Cizre'de operasyonun 43. günü kamerada

PKK'LILAR TAZİYE EVİNİ ATEŞE VERDİ

Şırnak'ın Cizre İlçesinde sokağa çıkma yasağının 43'üncü gününde PKK'lıların revir olarak kullandığı öğrenilen belediyeye ait taziye evine güvenlik güçleri operasyon düzenledi. Güvenlik güçlerinin bölgeye yaklaştığını fark eden PKK'lılar yaralılarla kaçtı ve taziye evini ateşe verdi.

Cizre'de operasyonun 43. günü kamerada

REVİR OLARAK KULLANIYORLARDI

PKK'lıların ateşe verdiği taziye evini revir olarak kullandıkları ortaya çıktı. Binada yaptığı incelemelerde yaralı PKK'lıların tedavisinde kullanılan çok sayıda ilaç, oksijen tüpü, serum ele geçirildi.

Cizre'de operasyonun 43. günü kamerada

YARALI PKK'LILAR İÇİN AMBULANS GÖNDERİLDİ

PKK'lıların Cudi Mahallesi'nde başka bir bölgeye kaçtığı tespit edildi. Yaralı PKK'lılar için bölgeye ambulans gönderilirken sağlık ekiplerine yönelik saldırı tehdidi nedeniyle güvenlik güçleri bölgeden ambulansları geri çekti.

Cizre'de operasyonun 43. günü kamerada

ÇATIŞMA ÇIKTI

DHA ekibi, PKK'lılar tarafından yakılan taziye evine görüntülediği sırada binanın yanı başında PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Yoğun silah sesleri kameralar tarafından görüntülendi. Öte yandan binanın çevresindeki evlerde tuzaklanan patlayıcıları uzman ekipler imha etti.

Cizre'de operasyonun 43. günü kamerada

BİRKAÇ BİNADA SIKIŞTILAR

Cizre'deki PKK'lıların neredeyse hepsinin Cudi Mahallesi'nde birkaç binada sıkıştıkları belirtildi. Özel Harekât Polisi ve Jandarma Özel Harekât timleri ilçedeki operasyonları ortaklaşa düzenliyor.

Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Özel Kuvvetler birliklerinin (Bordo bereliler) ise PKK'lıların yerini tespit etmek için ilçenin kritik noktalarına konuşlandırıldığı belirtildi.

Cizre'de operasyonun 43. günü kamerada

PKK'LILAR TERK ETTİKLERİ EVLERİ YAKIYOR

Geçen haftalarda birçok evde saklanan PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerinin evlere yaklaştıklarını fark etmeleri üzerine kaldıkları evleri ateşe vererek kaçtıkları belirtildi. Güvenlik güçleri, tuzaklanan patlayıcıları büyük bir dikkatle imha etme çalışmalarını sürdürürken, zırhlı iş makinaları ile içine kum konulmuş çuvallardan oluşan çok sayıda barikatı kaldırdı.

Cizre'de operasyonun 43. günü kamerada

Cizre'de operasyonun 43. günü kamerada

ASKER PARA VE NOT BIRAKTI

Cizre'de operasyona katılan Bolu 2. Dağ Komando Tugayından askerler, Yafes Mahallesi'nde el yapımı patlayıcılardan arındırdıkları sokakta kendilerine dağıtılan kumanyaları, terk edilen bir evde yedi. Askerler, eve bir miktar para ve bir not bıraktı. Notta şu yazılar var:

"CİZRE HALKINI SEVİYORUZ"

"Hepimiz bu vatanın çocuklarıyız. Cizre halkını seviyoruz. Buraya ülkemizin bölünmez bütünlüğünün devamını sağlamak, sizlere tekrar barış ve huzur dolu bir ortam getirmek için geldik ve evinizde bir süre misafir olarak kaldık. Bazı malzemelerinizi kullandık. Belki bıraktığımız para karşılamaz ama üzerimizde bu kadar vardı. Hakkınızı helal edin"

Cizreliden özel harekat polisine teşekkür öpücüğü


Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)