Çocuk gelin doğumda beyin kanaması geçirerek öldü
Ajanslar

1

Bitlis’in Mutki İlçesi’ne bağlı Özel Köyü’nde 1 yıl önce yani 14 yaşında akrabasıyla imam nikâhıyla evlendirilen Derya B., 15 yaşında hamile kaldı. 1 hafta önce de evde doğum yaptı.

BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

Doğumdan bir süre sonra fenalaşan küçük kız, ailesi tarafından şiddetli baş ağrısı, mide bulantısı, kusma şikâyetleriyle hastaneye kaldırıldı. Muş Devlet Hastanesi’nde yapılan kontrollerin ardından beyin kanaması geçirdiği belirlenen Derya, Batman’daki özel bir hastaneye sevk edildi.

2 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI, HAYATINI KAYBETTİ

Habertürk'ün haberine göre, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü hastaneye kaldırılan Derya, 2 gün yoğun bakımda kaldı. 14 yaşında evlendirilen Derya, 15 yaşında doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayıp yaşamını yitirdi.

Derya B.’nin erken yaşta doğum yapmasından dolayı beyin kanaması geçirdiği öne sürüldü. Derya’nın cenazesi, otopsi için Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bu arada Derya B.’nin ölüm haberini alan annesi ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DURUMU İYİYDİ

Amca Şahin T.: “Derya’yı rahatsızlığı nedeniyle Muş’un Hasköy Devlet Hastanesi’ne götürdük. Ambulansa bindirirken kafasını çarptılar. Hasköy’de bir gün kaldık, sağlık durumu iyiydi. Her ihtimale karşı daha sonra Derya’yı Muş’a götürdük. Muş’tan da Batman’a özel bir hastaneye sevk ettiler. Batman’da iyiydi, yemek yedirdik, iğne yaptılar, sonra şuurunu kaybetti. Yoğun bakım ünitesine aldılar. Beyin kanaması geçirdiğini söylediler.”