Çöken caminin kubbesinde sıkışan işçi kurtarıldı
AA

Uşak Üniversitesi 1 Eylül Kampüsü'nde inşaatı devam eden caminin iskelesinin çökmesi sonucu kubbedeki demir çubuklarda asılı kalan işçi de kurtarıldı.

Kubbenin demir çubuklarında asılı kalan işçilerden Hüseyin Tetik (35) içeriye sokulan vinç yardımıyla bulunduğu yerden aşağıya indirildi.

3 SAAT SONRA KURTARILDI

AFAD ve itfaiye ekiplerinin yaklaşık 3 saat süren çalışmasının ardından bulundukları yerden çıkarılan ve tedavi altına alınan işçilerin Ahmet Üstün (40), Ali Sarıduhan (24), Orhan Tezgel (28), Kenan Corlu (36) ve Mikail Tetik (58) olduğu belirlendi.

Kubbeyle iskele arasında sıkışan işçi

Çöken caminin kubbesinde sıkışan işçi kurtarıldı

Uşak Devlet Hastanesine kaldırılan işçilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

"KAZA UCUZ ATLATILDI"

Uşak Valisi Ahmet Okur, yaptığı açıklamada, olayın ucuz atlatıldığını belirtti. Caminin içerisindeki iskelelerin çökmesi sonucu işçilerin enkaz altında kaldığını anlatan Okur, "AFAD ve itfaiye ekipleri anında olaya müdahale etti. Tavanda 3 saat asılı kalan işçi ile toplam 6 işçi kurtarıldı. Hayati tehlikeleri yok. Can kaybının olmaması önemli. Ucuz atlatılmış bir kaza. Kusuru olanlarla ilgili gerekli çalışma yapılacak. Kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Çöken caminin kubbesinde sıkışan işçi kurtarıldı

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik ise olayın kapsamlı şekilde incelendiğini belirterek, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Çöken caminin kubbesinde sıkışan işçi kurtarıldı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)