Çölaşan Başbakanlık'ın taziye mesajını çarpıttı

Çölaşan Başbakanlık'ın taziye mesajını çarpıttı

Ermeni tehcirinin 99. yılı için Başbakanlık'tan bir açıklama yapıldı. Açıklama metninde, o günleri yaşayan Ermeniler'in torunlarına taziye dilekleri iletildi. Hem yurtta hem de dünyada büyük takdir toplayan açıklama yurt içindeki ulusalcıları memnun etmedi. 

TAZİYEYİ ÖZÜR DİYE ÇARPITTI

Memnun olmayan isimlerden biri de Sözcü yazarı Emin Çölaşan oldu. Kemalist kimliği ile tanınan Çölaşan, taziye mesajını "özür" olarak çarpıtarak "Sen kime hizmet ediyorsun Tayyip" başlığını kullandı. 

İşte Çölaşan'ın yazısındaki o bölümler;

"Başbakanlık -yani Tayyip- önceki gün bir mesaj yayınladı. Ermeniler’den özür dilenen bu mesaj üstelik 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gününde servis edildi. Ermeni tehcirinin -zorunlu göçün- 99. yıldönümünde yayınlanan bu mesaj Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir yüz karası, utanç belgesi olarak yerini aldı.

Bütün dünyadaki Ermeniler’in “Soykırım günü” ilan ettiği ve ulusal yas (!) tuttuğu 24 Nisan için bu kez Obama’dan Tayyip’e emir geldi: “Sen elini çabuk tut, bir özür mesajı yayınla. Biz de 24 Nisan günü biraz daha yumuşak bir açıklama yapalım. Soykırım demeyelim de büyük acı falan deyip geçiştirelim…

Tayyip’e aynı emir Fransa başta olmak üzere bazı AB ülkelerinden de geldi: “Özür dile.” Çünkü Ermeniler oralarda da etkili. Tayyip bu emirleri göz ardı edemezdi ve yapacağını yaptı… Türk Milleti’ni küçük düşürdü, “Soykırımcı” ilan etmekten utanmadı.

Çölaşan Başbakanlık'ın taziye mesajını çarpıttı