Çukuova Bölgesel Havalimanı konut fiyatlarını uçurdu

çukurova

Mersin'in Tarsus ilçesinde yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının ardından, Adana'da bölgeye yakın bulunan mahallelerde arazi fiyatları yükseldi.

BÖLGESEL HAVALİMANI ARAZİ VE KONUT FİYATLARINI ARTIRDI

Konuyla ilgili Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Ülkü Uçar, Çukurova Bölgesel Havalima'nın inşaatının yapılmasının arazi fiyatlarını arttırdığını söyledi.

Şu an için Adana'nın bu bölgeye yakın olan kesimlerinde bir hareketliliğin yaşandığına dikkat çeken Uçar, "Bölgesel Havalimanı'nın yapıldığı bölgeye yakın yerlerde bir hareketlilik var. İş merkezi ve sanayi gibi yerlere baktığımızda biz 100 liraya yer satamıyorduk. Şu anda Çukobirliğe kadar olan bölgede 300 ila 350 lira gibi fiyatlar konuşuluyor. Bu güzargah üzerinde ciddi bir artış var" dedi.

YENİCE- KÜÇÜKDİKİLİ ARASINDA KONUTLAR YÜKSELEBİLİR

Havalimanı sayesinde istihdamın artacağını ve Yenice'den, Küçükdikili'ye kadar yeni konutların yapılabileceğine dikkat çeken Uçar, "Havalimanının gelmesi ile en az 10 bin kişilik bir istihdam yaratılacağını düşünüyorum. Nasıl Tarsus- Mersin arası birleşmişse Adana'da da Dikili-Yenice arasının birleşeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM FİYATLARI İKİYE KATLADI

Kent içerisinde de önemli kentsel dönüşümlerin yaşandığını aktaran Uçar, "Kentsel dönüşümün başlamasıyla 120 bine, 150 bine aldığımız binalar otomatik olarak 300, 350 binlere çıktı. Kısa sürede müteahitler aldıkları binaları yapıyorlar. Bir yıl, hatta bir yıl bile sürmeden yeni inşaatlar tamamlanıyor. İkinci el piyasasına da rağbet var. Burada afet riskli olan binalarda dönüşümler yapılıyor. O bölgedede 20-25 yıllık binalar var" diye konuştu.