Cumhurbaşkanı Erdoğan rest çekti: Bedel ödersiniz
AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katıldığı, Cumhur İttifakı'nın Yenikapı'daki "Büyük İstanbul Mitingi" için binlerce vatandaş alana geldi.

Mitingde kürsüye ilk olarak Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım çıktı. Yıldırım'ın ardından MHP lideri Devlet Bahçeli mitinge katılanlara seslenirken, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını yaptı.

Erdoğan, döviz fiyatlarının artmasıyla ilgili; "Dövizi tırmandırmaya çalışıyorlar. Ey finans sektörü içinde olanlar kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, şöyle böyle olacak diyerek provakatif işler içine giriyorsanız çok ağır bedel ödersiniz. Hepinizin kimliğini, neler yaptığını biliyoruz." dedi.

CUMHURBAŞKANI'NIN AÇIKLAMALARI

Yenikapı'da toplanan binlerce vatandaşı selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye, Kayahan'ın 'Bir Aşk Hikayesi' şarkısıyla geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan rest çekti: Bedel ödersiniz

Erdoğan'ın şarkıya eşlik ettiği sırada, miting alanında dev bayrak açıldığı görüldü. Konuşmasına "Yenikapı yine muhteşem gözüküyor." diyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'un hemen ardından 7 Ağustos'ta bu meydana bir araya gelip dosta düşmana kardeşliğimizi göstermiştik.

Bugün Sayın Bahçeli ile AK Parti'ye ve MHP'ye gönül vermiş kardeşlerimle Cumhur İttifakı'na güvenen tüm kardeşlerimle İstanbul için bir kez daha Yenikapı'dayız. Aldığım resmi rakam 1 milyon 600 bin tek yürek olduk.

Biz milletimizle birlikte, bu şehri kıyamete kadar bir İslam şehri, bir Türk şehir olarak korumaya devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan rest çekti: Bedel ödersiniz

İstanbul'u bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı yaptıklarını dile getiren Erdoğan, "Bu şehir bizim de hizmetkarı olmaktan gurur duyduğumuz aşkımız, sevdamız, hayalimiz, duamız, her şeyimizdir. 25 senede bu şehri çöp, çukur, çamurdan kurtarmaktan kalmadık, bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı haline getirdik.

1 Nisan'dan sonra bu zaferle birlikte, bir de zaferin şenliğini yaparız.

Biz İstanbul'u sadece aşkla sevmekle kalmadık, aşkla hizmet ettik. 1994 yılında bu kardeşinizi İstanbul Belediye Başkanı yaptığınız andan beri Başbakanlığım ve Cumhurbaşkanlığım dönemlerimde, İstanbul'a yapılan her hizmetin takipçisi oldum.

Şimdi size bir süprizim var. Istırancalardan, Melen'den su getirdik. 2040 yılına kadar İstanbul'un su sıkıntısı yok." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan rest çekti: Bedel ödersiniz

Konuşmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek devam eden Erdoğan, "Bay Kemal sen bu işlerden anlamazsın. Getirdiğin kişi İstanbul'un bir ilçesinin belediye başkanı. Bizim belediye başkan adayımız yıllarca bakanlık yapmış, başbakanlık, meclis başkanlığı... Yani büyük bakmış. İstanbul gibi bir şehre de rastgele bir isim de yakışmazdı. Ankara'ya da kenar köşe bir ilçenin belediye başkanını aday gösterdi ve iki kez kaybetti.

Bizim adayımız, Kayseri gibi büyükşehrin 5 dönem belediye başkanı olan, daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı olan, genel başkan yardımcısı yaptığım Mehmet Özhaseki kardeşimizi de Ankara'ya aday yaptık. Ankara'daki mitingimizde de 450 bin kişi vardı. İzmir'de de rastgele, kenar köşe bir ilçe belediye başkanını aday yaptı. Hakkındaki spekülasyonlar çok ileri. Terör örgütleriyle iç içe, geçmişi kirli. Böyle birisini İzmir'e layık gördüler. Biz de İzmir'e Denizli'de 2 dönem belediye başkanlığı, ekonomi bakanı olmuş Nihat Zeybekci Bey'i getirdik. Ama Kemal Bey'in böyle bir ufku yok. 5 koyun verin kaybeder." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan rest çekti: Bedel ödersiniz

29 EKİM'DE FAZIL SAY KONSERİ OLACAK

Seçime yönelik vaatlerini sıralayan Erdoğan, "Şimdi size bir sürpriz yapmak isterim. Bizim Yassıada'mız var ya, orayı da uluslararası toplantıların, görüşmelerin bir merkezi haline getirmek için çok az bazı şeyleri kaldı. Biz buranın adını değiştirik, Demokrasi ve Özgürlükler Adası adını koyduk. Buranın resmi açılışını yapacağız. Uluslararası toplantılarımızı burada yapacağız.

Haliç'te attığımız adım, dünyada örnek bir adımdır. Oradan çıkardığımız 2,5 milyon metreküp balçığı Alibeyköy'e pompaladık. Şimdi orada bir oyun parkı var. Çevrede ona göre yerleşim alanı oluştu. Haliç Kongre Merkezi de aynen böyle oldu. Orası kesim merkeziydi. O muhteşem Haliç Kongre Merkezi yapıldı, etraf değişti.

Bay Kemal sen orada aday tanıtımı yaptın. Orası 3 bin kişilik. Harbiye Kongre Merkezi'ni de CHP zihniyeti bize yaptırmak istemedi. Yerin altında 3 bin 300 kişilik bir kongre merkezi yaptık. Yanına da Muhsin Ertuğrul'u büyüttük. Bu zeka, plan, proje meselesi. Çalışırsan, düşünürsen olur. Bu aşk meselesi. Arayan mevlasını da bulur belasını da... Biz mevlamızı bulduk.

Şimdi sana bir müjde daha vereyim Bay Kemal. AKM'yi de kısa bir zamanda bitireceğiz. Sizin yaptığınız gibi değil, dünyada parmakla gösterilen bir AKM yapıyoruz. Bizim bir opera binamız olacak, her yönüyle muhteşem. Şu an inşaat devam ediyor. Bitirdikten sonra konsere gelirsin değil mi? Biz çağırırız. Ankara'ya gelemiyor, Külliye'nin içinde var. Orada 29 Ekim'de Fazıl Say'ın bir konseri olacak. Gelin tek millet olalım." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan rest çekti: Bedel ödersiniz

İSTANBUL'UN GELİRİ ARTACAK

Tuzla Biyoteknoloji Vadisi'nin kurulacağı müjdesini veren Cumhurbaşkanı, "İBB Başkan adayımız Binali Yıldırım kardeşimiz, İstanbul'a bir tecrübe abidesi olarak tüm deneyimlerini koyacak. Bu gayretini, tercübesini tamamiyle İstanbul'a aktarmayı amaçlıyor. İstanbul'un bu potansiyeline değer katmak için, yaklaşık 6 katrilyon lira maliyeti olan Tuzla Biyoteknoloji vadisini kuruyoruz. Burada antikordan aşıya, lensten kemoterapi ilacına kadar ilaç üretilecek 20 bin kişiye istihdam sağlanacak. Bayrampaşa'da bir teknoloji tesisi kuruyoruz. Pendik'te teknoloji geliştirme merkezi kuruyoruz. Şehrin her iki yakasında birer sebze-meyve-su ürünleri gibi haller kuracağız.

Plan ve proje hazır. Böylece toptancı araçlarının şehir içi yoğunluğunu azaltmayı planlıyoruz. Gıda fiyatlarını ve enflasyonu da düşüreceğimize inanıyorum. 600 trilyon liralık yatırımla hayata geçireceğiz. Göktürk'te tarımsal teknoloji geliştirme merkezi kuracağız. Silivri'de 400 trilyon liralık yatırımlar jeotermal sağlık tesisini hayata geçireceğiz. Golf turizmiyle birlikte termal alandaki sıcak su tarımda kullanılacak. Turizmde Yenikapı ve Galataport kruvazör limanları da İstanbul'un gelirlerini artıracak.

Tarihi yarımadada restorasyon seferberliği başlatacağız. Atatürk Havalimanı'nı millet bahçesi yapacağız, Pendik'te de fuar ve kongre merkezini hayata geçireceğiz. İstanbul'a bir film platosu kuracağız. 25 yeni kent meydanı yapacağız. 18 alanda seyir terasları oluşturacağız. 22 yeni müze, 18 kültür merkezi kuracağız. Sarayburnu'nda yolu yerin altına alarak Gülhane Parkı'yla denizi birleştireceğiz. 300 mahalleye 955 kreş açacağız. 17 rehabilitasyon merkezi kuracağız. 6 yeni lojistik merkezi sayesinde ağır vasıta araçlarının şehir merkezine girmesini önleyeceğiz. 241 noktada trafik sıkışıklığı yaratan kavşakları yeniden planlıyoruz. 1000 kilometre üzerinde bisiklet yolu açacağız. Adalar'da 274 elektrikli faytonu devreye alacağız." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan rest çekti: Bedel ödersiniz

"BEDEL ÖDERSİNİZ"

Finans sektörünü sert bir dille uyaran Erdoğan, "Bay Kemal çıkmış, '17 yılda ne yaptı' diyor. Ne yapayım, gözü yok görmüyor. Sadece yaptıklarımızı değil, yapacaklarımızı da anlattım. Bu ara birileri gene bizi provake etmeye çalışıyor. Dövizi tırmandırmaya çalışıyorlar. Ey finans sektörü içinde olanlar kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, şöyle böyle olacak diyerek provakatif işler içine giriyorsanız çok ağır bedel ödersiniz. Hepinizin kimliğini, neler yaptığını biliyoruz. BDDK bazı adımlar attı, seçim sonrası bunun faturasını ağır keseceğiz. Bu milleti sömüremeyeceksiniz, aldatamayacaksınız. Bunların ipiyle kuyuya inilmez. Bizim istikametimiz doğrudur, bugüne kadar nasıl başaramadılarsa, bundan sonra da başaramayacaklar." diyerek konuşmasını noktaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 milyon 600 bin tek yürek olduk VİDEO

BAHÇELİ: ZİLLET İTTİFAKI BELADIR

MHP lideri Devlet Bahçeli, Yenikapı'daki mitingde vatandaşlara seslendi. Bahçeli'nin konuşmasına "Bugün muhteşemsin, bugün tarih yazıyorsun. Cumhur İttifakı'nın 3'üncü ortak mitingi vesilesiyle bir kez daha Yenikapı mucizesine imza atıyorsunuz. İstanbul'da yeniden diriliş ve yükselişin işaretini veriyorsunuz. 7 Ağustos 2016'dan 960 gün sonra 15 Temmuz hain FETÖ darbe teşebbüsünden 983 gün sonra Yenikapı'da muhteşem bir heyecanın bayraktarlığını yapıyorsunuz." diye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan rest çekti: Bedel ödersiniz

Bahçeli: İstanbul'da PKK'ya geçit FETÖ'ye müsamaha yoktur ViDEO

"31 Mart seçimlerinin ülkemize, milletimize, İstanbulumuza, milli birlik ve bekamıza hayırlı sonuçları olmasını diliyorum." diyen Bahçeli şunları söyledi:

"İstanbul tarihtir, medeniyettir, kardeşliktir, fetihtir, dünyanın en büyük Türk İslam kentidir. Bu siper zillete teslim olursa, muhteşem anıların nice miras kararı ve körelir. İstanbul, Cumhur İttifakı'nın hassasiyet ve haysiyet merkezidir. İstanbul'da atılacak bir adımın yankısı her yerden hissedilecek, her taraftan işitilecektir."

Yeni Zelanda'daki hain saldırıya değinen Bahçeli, "Gelin Avrupa Yakasındayız. Sizi de dedeleriniz gibi sizi de yerin dibine indirelim. Camilerimize, minarelerimize, bayrağımıza, vatanımıza kem gözle bakan varsa ya o gözü oyarız, ya da harabe bina gibi yıkarız. Hedefteki şehir İstanbul'dur." ifadelerini kullandı. Bahçeli, "Türkiye'yi yıkmak istiyorlar yıktırmayacağız; Türk milletini bölmek istiyorlar böldürmeyeceğiz." dedi.

MHP Lideri, "Hevesiniz boşuna, çabanız beyhudedir. İhanet çemberi ve kuşatma mutlaka kırılacaktır." diye konuştu.

"15 Temmuz'da milli bekamız neredeyse imha olacaktı, hıyanetin hevesi kursaklarında kaldı." diye konuşan MHP lideri Bahçeli şunları söyledi:

"Ekonomik teröre karşı aynı gemiye bindik. Beka düşmanlarına karşı aynı mevziye girdik. Terör örgütlerine emperyalist odaklara karşı el ele verdik, güç ve gaye birliği yaptık. Cumhur İttifakıyla kucaklaştık. Konu vatansa nefsimize tutsak olamazdık, kenetlendik, kucaklaştık. Tehlikeleri okuduk Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde uzlaştık. 31 Mart seçimleri milli iradenin tercih ve desteğiyle kazası belasız temin edilmeli. 31 Mart bir beka, İstanbul için kader seçimidir. İstanbul'da PKK'ya, FETÖ'ye geçit yoktur. İstanbul'da zilletin öne çıkmasına müsaade edilmemelidir. Zillet İttifakı beladır, Cumhur İttifakı bekadır. 31 Mart'ta başarmaktan başka seçeneğimiz yoktur."

"KANKAM OLMAYA VAR MISINIZ?"

Yenikapı'da düzenlenen mitingde Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, vatandaşlara seslendi. Yıldırım konuşmasında, "1994'ten beri gönül coğrafyamızın lideri, mazlumların kardeşi Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşı olarak İstanbul'a hizmet etme fırsatı bulduğum için şükrediyorum. Sizlerin kararıyla şehrin emini olursam bu hizmetlerin daha fazlasını yapmak için sizlerle beraber olacağım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan rest çekti: Bedel ödersiniz

Yıldırım, "15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, dirayetiyle, liderliğiyle hainlere o gece hak ettikleri cevabı verdiğinde, Cumhurbaşkanımızdan sonra ilk görüştüğüm lider Sayın Devlet Bahçeli oldu. Yenikapı'ya ruh veren, Cumhur İttifakı o gece kuruldu. Siz bu meydanı doldurdukça ne hainlere yeniliriz ne de ekonomimize saldıranlara 'eyvallah' ederiz. Şimdi de beka için 'Milli karar, cumhur için istikrar' diyen Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. Yıldırım, "Allah'ın izniyle 1994'te bu mübarek şehri nasıl diriltip canlandırdıysak Cumhuriyet'in 100'üncü yılında İstanbul'u dünyanın yıldızı yapacağız." diye konuştu.

Binali Yıldırım, "Bu meydanda Cumhur İttifakı'nın gür sesi yankılanıyor. Sergilediğiniz bu muhteşem tablodan gurur duyuyoruz. Herkes için hizmet götüreceğiz, herkes için çalışacağız. Bize yakışan sevgiyle çalışmak ve İstanbulluya hizmet etmektir." dedi. "Size daha güvenli bir İstnabul sözü veriyorum bu söz Yıldırım sözüdür." diyen Binali Yıldırım, "İstanbul'da trafik ulaşım çile olmaktan çıkacak. Her yere rahat ulaşacaksınız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan rest çekti: Bedel ödersiniz

Yıldırım konuşmasında, "Kaldırımlar sahiplerine teslim edilecek. İstanbullular çoluk çocuğu ile rahatlıkla kaldırımlarda yürüyecek. İstanbul'da çalışmak isteyene iş kendi işini kurmak isteyene destek bizden. Gençler benim kankam olmaya var mısınız?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan rest çekti: Bedel ödersiniz

BEKÇİLER GÖREV ALDI

Binlerce polisin görev aldığı mitingde, bir ilk de yaşandı. Devlet tarafından İçişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen bekçiler de 31 Mart yerel seçimler öncesi düzenlenen mitingde yerini aldı. Alanda dört ayrı giriş noktasında 130 metal dedektörlü kapı ve 18 bin metre bariyer de yer alırken, meydanın farklı yerlerine, vatandaşın istifade etmesi için içme suyu bırakıldı.

DEV POSTERLER ASILDI

Meydanın birçok yerine ise Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dev posterleri asıldı. Sahnede bulunan Erdoğan ve Bahçeli'nin tokalaştığı fotoğraf karelerinin üzerine de "İstanbul ehline emanet" ve "İstanbul bizim için bir aşk hikayesi" yazıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan rest çekti: Bedel ödersiniz

SES KULESİ VE EKRANLAR

Yerli ve yabancı basın mensupları için tribün oluşturulurken, vatandaşların etkinliği izleyebilmesi için meydanın farklı yerlerine onlarca ses kulesi ve ekran yerleştirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)