Cumhurbaşkanı Abdulalh Gül Kuveyt'e Gitti

Cumhurbaşkanı Abdulalh Gül Kuveyt'e Gitti

Cumhurbaşkanı Gül ile eşi Hayrünnisa Gül, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, milletvekilleri, iş adamları ve basın mensuplarından oluşan heyet de Kuveyt'e gitti.

Cumhurbaşkanı Abdulalh Gül Kuveyt'e Gitti

Gül ve beraberindekileri taşıyan THY'ye ait özel uçak, saat 13.55'te Kuveyt Uluslararası Havalimanı'na indi. Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, davetlisi olarak ülkeye gelen Cumhurbaşkanı Gül'ü, havalimanında askeri törenle karşıladı. Karşılamada, Veliaht Prens Şeyh Navaf, Meclis Başkanı Merzuk Ali el-Ganim, Başbakan Şeyh Cabir Mübarek el-Hamad es-Sabah, Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçisi Murat Tamer ve diğer ilgililer bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdulalh Gül Kuveyt'e Gitti

BEYAN SARAYI'NDA KONAKLAYACAK

Basına kapalı gerçekleşen karşılamanın ardından, Gül ve beraberindekiler konaklayacakları Beyan Sarayı'na geçtiler. Beyan Sarayı'nda ikili görüşmeler gerçekleştirecek Gül, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah ile bir araya gelecek ve Emir'in onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

"BURADA HAYAT GECE BAŞLAR"

Bu arada Kuveyt Meclis Başkanı'nı kabul etmek için bekleyen Cumhurbaşkanı Gül, beraberinde Kuveyt'e geldiği Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'e ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye dönerek, "Dışarı çıktınız mı hiç? Arkadaşları biraz dolaştıracaksınız" dedi. Bakan Zeybekci ise, "Gece gezeceğiz" diye yanıt verdi. Gül, bunun üzerine, "Burada hayat gece başlar yalnız. Akşam çıkın diye gülerek espri yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül'den Kuveyt esprisi İZLE