Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul programı
ensonhaber.com

Yerel seçimlere son 2 gün kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu iki güne, birçok miting sığdırdı. Bugün İstanbul'da sekiz mitinglik bir programa katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tuzla mitinginden satır başları şöyle;

"Bugün İstanbul'da 8 ilçede mitingim var. Tuzla'dan Pendik'e geçeceğim. Sözlerimin hemen başında, 24 Haziran seçimlerinde şahsıma vermiş olduğunuz destek için teşekkür ediyorum. Nasıl size son 25 senede mahcup olmamışsak bundan sonra da olmayacağız. Tayyip kardeşinizi iyi tanımışsınızdır.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇOK ÖNEMLİ

Bugün Ankara’da maalesef 5 kardeşimiz yanarak öldü, 11 kardeşimiz de yaralandı. Allah rahmet eylesin. Maalesef metruk denilebilecek noktada, gelip orası boş diye buraya yerleşen vatandaşlarımız böyle bir durumla karşı karşıya kaldı, onun için bize destek vermeniz lazım. Onun için bu kentsel dönüşüm çok önemli. Kimseyi ayırmayacak, kimseyi dışlamayacak, ebedi kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılarak 82 milyon kardeşimizin her birinin huzuru için gayret göstereceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul programı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki ikinci durağı olan Pendik'te açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pendik mitinginden satır başları şöyle;

"CHP; çöp, çukur, çamur, çarpık kentleşme demek. Bunların hepsini tersine çeviren biz olduk. Allah'ın izniyle pazar günü, Pendik inanıyorum ki bu muhteşem katılımı görünce gerekli patlamayı sandıklarda yapacaktır.

Artık mızrak çuvala sığmıyor. Gizli saklı taraf kalmadı. Hatta işi belediye başkanlarını tehdit etmeye kadar götürdüler. Bunların yarın İstanbul'u ve diğer şehirlerimizi bunlara yönettirmeyeceği çok açık.

BAY EKREM SEN NEREYİ TANIYORSUN?

Sen Trabzonluyum diyerek benim Trabzonlu hemşehrilerimi mi aldatacaksın? Burada mesele hangi şehirden olup olmadığın değil, adam olup olmadığın önemli. Bizim adayımız Başbakanlık da yaptı ardından TBMM Başkanlığı'na getirdik. Şimdi de İstanbul'a sıradan birisi olmaz. Burada kalite, vasıf, dünyayı tanımak önemli. Bay Ekrem sen nereyi tanıyorsun? Öyle kolay değil. İnşallah pazar günü sandıklara hakim olacağız, gitmeyen olursa onları tutup sandıklara getireceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul programı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki üçüncü durağı olan Maltepe'de açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Maltepe mitinginden satır başları şöyle;

"Maltepe Fatih Sultan Mehmet’in son nefesini verdiği yer öyle sıradan bir yer değil. Maltepe İstanbul’un kadim ve seçkin semtlerinden bir tanesidir.

Şimdi be Maltepe’de tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Allah rızası için samimiyetle soruyorum Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge var mı? Böyle bir bölge yok. Bunların derdi ülkemizi bölmek be hey gafiller vatan topraklarımızı bölemeyeceksiniz. Çok seviyorsan Irak’ın kuzeyinde var, al sevicilerini defol oraya git. Bu can bu bedende olduğu sürece biz buna müsaade etmeyiz. Bu günler iyi günleriniz bunun hesabını ağır vereceksiniz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul programı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki dördüncü durağı olan Sultanbeyli'deki mitingte vatandaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sultanbeyli mitinginden satır başları şöyle;

"Bizler dünya 5'ten büyüktür diyerek küresel düzeyde haksızlıklara karşı itirazımızı dile getirdiğimiz güçler şimdi intikam peşindeler. 16 bin 500 kilometre öteden birileri Ayasofya'yı ele almak istiyor. Çok sabrettik ama geçenlerde açıkladım. Ayasofya'yı kısa zaman önce camiden müzeye çevirmişlerdi. Şimdi biz de inşallah tekrar müzeden isim olarak tekrar camiye çevireceğiz. Bazı planlarımız var, bu planları uygulamaya koyacağız. Onlar Mescid-i Aksa'yla uğraşadursunlar. Ayasofya'da da bizler bu adımı atacağız. Erdoğan'ın ağzından laf bir defa çıkar. Golan tepeleri, Kudüs bunlar üzerinde plan yapanlar, bilsinler ki o planlar üzerinde üzerinde bir başka plan var. O hesapların üstündeki hesap galip gelecektir. Galip olan ancak Allah'tır."

MİLLETİMİZ BİZE SAHİP ÇIKMASAYDI BUGÜN HAYATTA OLMAZDIM

Biz siyasi hayatımız boyunca milletimizle hareket ederek önümüzde çıka engelleri birer birer aşıp bugünlere geldik. Milletimiz bize sahip çıkmasaydı, inanın Cumhurbaşkanlığı makamında oturup ülkeyi yönetmeyi inanın bana belki hayatta bile olmayacaktım. Biliyorsunuz 15 Temmuz'da bunu denediler. 15 Temmuz gecesi 23.15 Bay Kemal Atatürk Havalimanı'na iniyor. FETÖ'cüler tankların arasından alıyorlar Bakırköy Belediyesi'ne getiriyorlar. 01.15 Atatürk Havalimanı'na ben geliyorum. On binler Atatürk Havalimanı'nda. 16 saat biz oradan darbeye karşı hamdolsun bütün yönetimi ele alıyoruz ve valimiz, 1. Ordu Komutanımızla beraber bu darbecileri oradan hepsinin hakkından gelip cezaevine tıkıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki beşinci durağı olan Çekmeköy'deki mitingte vatandaşlara sesleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çekmeköy'deki mitinginden satır başları şöyle;

"Sancaktepe'ye şehir hastanesini yapıyoruz. Yatak sayısı 3 bin 600, dev bir hastane yapıyoruz. Öyle bir oy patlaması yapalım ki bu CHP'ye bir Osmanlı tokadını sandıkta atalım."

Şimdi Yen, raporlar veriyorlar. Bundan sonra 1 ay kala seçimler öncesinde raporlar vermeyeceğiz. İyi ki aklınız başınıza geldi. Hey Corc size daha çok hesap soracağız. Türkiye’yi bu yollarla terbiye edemeyeceksiniz. Bunu bedelini de ağır ödeyeceksiniz. Şimdi ödeyecekler.

Biz ırkçı değil milliyetçi vatansever olacağız bu oyunu hep birlikte bozacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki altıncı durağı olan Ümraniye'deki mitingde vatandaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ümraniye'deki mitinginden satır başları şöyle;

Bu milletin gündeminden terör meselesini tamamen ortadan kaldırana kadar durmayacağız. Bunu CHP'ye rağmen CHP'nin kanlı ittifak ortaklarına rağmen yapacağız. İstanbul'un ortasında bölücü örgütün sembolleriyle kutlama yapanlara rağmen gerçekleştireceğiz. Kandil'den aldıkları talimatlara rağmen yapacağız. Ümraniyeli kardeşlerime diyorum ki, bu Pazar İstanbul'da büyük şehirde Binali kardeşimize desteği vereceğiz ve bunlara buradan en büyük şamarı atacağız... Ümraniye'de İsmet kardeşimize oyumuzu atacağız. İki tane Yıldırım. Biri Binali Yıldırım diğeri İsmet Yıldırım.

BUNLARDA MİLLETE SEVDA, HİZMET AŞKI DİYE BİR ŞEY YOK

Bunların bu millete aşkı yok. Utanmadan 'darbe olursa tankların önüne önce ben çıkarım' diyordu. Gördük, bunlar ödlek, korkak. Bunların öyle millete sevda, hizmet aşkı, böyle bir şey yok. Zaten dikili ağaçları yok. Şimdi ben buradaki heyecanı, coşkuya bakınca Ümraniye'nin meseleyi ne kadar iyi kavradığını anlıyorum. Geçenlerde Adalar'da İstiklal Marşı okunuyor. Bay Kemal İstiklal Marşı okuyor, yanındakiler okuyor. Ama Bay Kemal'in Adalar Belediye Başkan adayı İstiklal Marşı'nı okumuyor. HDP, Kandil sevicileri İstiklal Marşı'na karşı tavırlıdır. Bunlar Türk Bayrağı'na kendi kongrelerinde bile zor asarlar, korkularından. Türkiye tarihin en büyük utanç sahnelerini burada yaşadı.

BE KADIN BİZ DE SIRTIMIZI MİLLETE ALLAHIMIZA DAYADIK

Alibeyköy'deki 650 bin metrekarelik Vialand denilen yer, Haliç'te çıkardığımız çamurla doldurulan yer. Aynı şekilde Ümraniye'deki çöplük de şu anda spor tesisleri. Bu bizim eserimiz farkımız bu. Ey Bay Kemal, senin bundan haberin var mı? Adam teröristbaşı için heykel dikecekmiş! Öbürü ne diyor 'Bir sıtrımızı PYD/YPG'ye dayadık' diyor. Be kadın biz de sırtımızı bu millete ve Allah'a dayadık. Utanmadan 'Kürdistan'da oylar şuraya' batıda da oylar malum'. CHP'ye, HDP'ye, sözde İYİ Parti'ye, Saadet'e oy veren kardeşlerim, ne olur başınızı iki elinizin arasına alın. Siz hizmete mi, esere mi oy vereceksiniz, yoksa ideolojiye mi?

BİNALİ VE İSMET YILDIRIM BEY'İ SİZE EMANET EDİYORUM

Darbecilerin şerefine kadeh kaldıran şerefsizler bu şehre hizmet edemezler. Belediyecilik hizmetleri zordur, zahmetlidir, çetindir. Özellikle tecrübe olmadan belediye başkanlığı yapılmaz. Ömrünün son 25 yılı size ve ülkemize hizmetle geçmiş Binali Bey'i İstanbul'un huzuruna çıkardık. Türkiye'ye önemli eserler kazandırmış, dünyada belli bir yeri, tanınmışlığı olan kardeşimizi sizlerin takdirinize sunduk. Ümraniye'de sizin sevginize mazhar olmuş İsmet Yıldırım kardeşimiz KİPTAŞ'ta binlerce, onbinlerce inşaat ve altyapıda çalışmış olan kardeşimizi ve Ümraniye'ye size emanet ediyorum.

İMZAYI ATTIM RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI HAYIRLISI OLSUN

Bağ-Kurlu ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında bakmakla yükümlü olduğu kişilerin kamunun sonuna kadar yararlanması düzenlemesini sağladık ve imzayı attım. Resmi Gazete'de yayınlandı. Vatandaşlarımıza hayırlısı olmasını diliyorum.

Ümraniye'nin ardından İstanbul'un Boğaz'daki ilçesi Beykoz'a geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beykoz Belediyesi Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

BAY KEMAL FETÖ'CÜLERİN YARDIMIYLA TANKLARIN ARASINDAN KAÇTI

Türkiye'yi 3,5 kat büyütmüş bir siyasetçi olarak söylüyorum, gGirdiğimiz her seçimi kazandık Allah'a hamdolsun. Bunun CHP'nin başındaki zat gibi 15 Temmuz gecesi, tankları görünce FETÖ'cülerin yardımıyla tankların arasından kaçırıp, Bakırköy Belediyesi'ne götürdüler. 'Otellerde yer bulamadığımız için Bakırköy Belediyesi'ne gittik'. Kahveyi orada yudumladı, darbeyi oradan izledi. Bunlara bu vatan teslim edilmez. Bizler ekonomi, ulaşım, sağlık, tarım, eğitim, demokrasi ve özgürlüklerde Cumhuriyet tarihinin en büyük reformlara imza atmış bir kardeşiniz olarak söylüyorum, Kaşgarlı Mahmud, dağ kement ile eğilmez denizin önü kayıkla kesilmez, diyor. 31 Mart'ta iradenize güçlü sahip çıkarsanız inanın bizim önümüzü kimse kesemez.

BUNLARIN ASIL PATRONLARI KANDİL VE PENSİLVANYA'DA

Pazar günü Beykoz sandıkları patlatıyor mu? Durmak yok yola devam. Biz asıl bu her belediye için bunların yaptığı eş başkan pazarlıkları var ya, bunları merak ediyoruz. Biz Cumhur İttifakı'nı 15 Temmuz'da kurduk. Hep dua ediyorum: Ya Rab! Bu Cumhur İttifakı'nı pazara kadar değil mezara kadar nasip et! Bunların hem partilerinde hem belediyelerinde resmi olarak görev yapan başkanları var bir de asıl patronları var. Nerede Kandil'de, Pensilvanya'da! Bölücü terör örgütünün aşının heykelini dikeceklermiş. Şu anda adam içeride. Bu adamlar benim Kürt kardeşlerimi de istismar ediyor. Oraya ne hizmet varsa biz götürdük. Onlar aldıkları paralarla hendekleri, çukurları açtılar. Güneydoğu kardeşlerim bunları iyi bilir.

AH BEYKOZ AH! BURALARIN DİLİ OLSA DA BİR KONUŞSA

Birileri çıkıp 'intikam' diyor. Kafaya bak! Neyin intikamını alacaksın, Türkiye'yi 3,5 kat büyüttüğümüzün mü intikamını alacaksın? Bunlar üşütmüş. Kazandığımız belediyelerle beraber bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geliyoruz. Her türlü pazarlıkta bunlar varlar. Hep gizli pazarlık. Koskoca İstanbul'un, Ankara'nın, İzmir'in hizmetkârı olmak her babayiğidin kârı değil. Beykoz'da sadece Beykoz'da doğanlar yaşamıyor sadece. Karadeniz'den tüm ülkemizin coğrafyası var. Ah Beykoz ah! Buralarda az top oynamadım! Beykoz Çayırı'na, Çubuklu'ya az gelmedim. Buralara top oynamaya geldim. Akrabalar da var.

SIKINTILARIMIZ VARSA 31 MART'TAN SONRA HALLEDERİZ

AKM'nin oraya Türkiye'nin en büyük opera binasını yapıyoruz. Harbiye Kongre Merkezi'ni yaptık yerin altında. 3 bin 300 kişilik. Yanına Muhsin Ertuğrul Tiyatro Salonu'nu biz yaptık biz! Sorun bunlara; ey CHP siz ne yaptınız? 31 Mart laf cambazlıklarıyla geleceğimize ipotek altına koymaya çalışanlara karşı hepimiz dikkatli olmak zorundayız. Kendi aramızda ne sıkıntı varsa inşallah 31 Mart'tan sonra hallederiz. Sizlerden büyükşehir adayımız Binali Yıldırım kardeşimle Beykoz adayımız Murat Aydın kardeşimize sahip çıkmanızı istiyorum.

YIL SONUNA KADAR HİZMETLERİNDEN YARARLANACAKLAR

Murat kardeşim, 3 dönem, 15 yıl Zeytinburnu gibi bir ilçede başarılı bir belediye başkanlığı yaptı. Murat kardeşimi aldık 'gel bakalım şimdi sen yeni süreçte Beykoz Belediye başkanı olarak burada gireceksin ve burada sürdüreceksin'. Binali Bey'i de, Murat Bey'i de Beykozlu kardeşlerime emanet ediyorum. Beykoz'u da onlara emanet ediyorum. Hanımlar size müjde vereceğim, Bağ-Kurlu ve genel sağlık sigortası kapsamındaki kişiler ile bakmakla yükümlü olan vatandaşlarımızın prim borçlarına bakmaksızın yıl sonuna kadar kamunun sağlık hizmetlerinden yararlanmasına imkan sağladık. Bununla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ni bugün Resmi Gazete'de yayınladık. Vatandaşlara hayırlı olmasını diliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'daki son durağı Sarıyer oldu.

MUM GİBİ OLACAKLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kur oyunları ve terör örgütleri üzerinden Türkiye'nin bağımsızlığına kastedenler 31 Mart sonrasında ya daha pervasızlaşacaklar ya da milli iradenin karşısında mum gibi olacaklar." dedi.

"Kur oyunları ve terör örgütleri üzerinden Türkiye'nin bağımsızlığına kastedenler 31 Mart sonrasında ya daha pervasızlaşacaklar ya da milli iradenin karşısında mum gibi olacaklar, Cumhur İttifakı karşısında mum gibi olacaklar. Türkiye'nin güçlenmesini hazmedemeyenler, 31 Mart sonrasında ya daha da azgınlaşacaklar ya da kendilerine çekidüzen verecekler. 31 Mart akşamında ya Kandil'deki terör ağalarını sevindireceğiz ya da Türkiye'ye umut bağlayan mazlum ve mağdurları sevindireceğiz."