Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kayyum atamada geç bile kaldık
ensonhaber.com

CNN Türk canlı yayınına katılan Erdoğan, özellikle terör örgütüyle ilşkideki belediyelere kayyum atanmasını değerlendirdi.:

"DEVLETTEN ALDIKLARI PARAYI KANDİL'E BOCA ETTİLER"

"Bizim terör olayına bulaşmayan, terörle ilişkisi olmayan seçim kazanmış olursa o insanlara yönelik herhangi bir adımımız olmaz. Ama terörle ilişkisi seçim öncesi olmuş, tespit edilememişse, terörle ilişkisi varsa onu orada tutmayız. Bunu ben değil yasalar söylüyor. Onlar devletten aldığı paraları Kandil'e boca ettiler. Milletin parasını kalkıp da terör eylemlerinde kullansınlar diye bunlara vermiyoruz ki, yatırım yapsınlar diye veriyoruz. Aldıkları araç gereçle o çukurları açan bunlar. Bu fırsatı onlara nasıl veririz? Böyle bir durum söz konusu olursa tabii ki kayyumlar atanabilir. Orada yaşayan vatandaşımızı zulme mahkum edemeyiz."

"KAYYUM ATAMADA GEÇ BİLE KALDIK"

"Biz kayyum atamalarında geç kaldık. Daha önce yapsaydık, böyle olmazdı. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Bu yapılanları ne tarih ne millet affetmeyecektir. Herhangi bir ittifakımız yok diyenler kalkarlar aday gösterirler. HDP'nin aday gösterdiği yerde CHP a day gösteriyor mu? İYİ Parti aday gösteriyor mu? Hayır. İYİ Parti'nin aday göstermediği yerde CHP, HDP aday göstermiyor. İstanbul'da aynı şekilde CHP'nin adayı var. İYİ Parti'nin, HDP'nin adayı var mı? Yok. Mersin'de, Adana'da durumlar yine aynı. Birinin olduğu yerde biri olmuyor. Bazı yerlerde hesap şaşırması gibi bir şey oluyor. Hatta olay daha ileri gidiyor. Bir Pensilvanya'nın talimatları var daha ileride Kandil'in talimatları var."