Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC Cumhurbaşkanı'nı tebrik etti
İHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC Cumhurbaşkanı'nı tebrik etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı görevine seçilen Mustafa Akıncı’ya bir tebrik mesajı gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 26 Nisan 2015 tarihinde yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanlığı görevine seçilmiş olmanızdan dolayı sizi şahsım ve Türk Milleti adına tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

"Seçilmiş olduğunuz Cumhurbaşkanlığı görevi, yarım asırı aşan Kıbrıs sorunu bakımından kritik bir döneme denk gelmektedir" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

KIBRIS SORUNUNA ÇÖZÜM BULUNMASI MÜMKÜN DEĞİL

"Bir süre sonra yeniden başlaması öngörülen BM Genel Sekreteri’nin İyi Niyet Misyonu çerçevesindeki görüşme sürecinde, adil ve yaşayabilir bir çözüme ulaşılması, önceliğimiz olmaya devam edecektir. Bununla birlikte, bugüne kadar yaklaşık yarım asırdır süregelen, temelinde Rum tarafının Kıbrıs Adası'nın tek sahibi olduğu yönündeki yanılgısının yattığı Kıbrıs sorununa her ne pahasına olursa olsun bir çözüm bulunması gibi bir yaklaşımın benimsenmesi mümkün değildir.

İNANÇ VE KARARLILIĞIN DEVAM EDECEĞİNE İNANIYORUM

Milli Dava olarak gördüğümüz Kıbrıs konusunda, Ada’nın eşit iki halkından birisi olan Kıbrıs Türkü’nün bugünlere ulaşmasını sağlayan mücadele azmi, inanç ve kararlılığın Cumhurbaşkanlığınız döneminde de devam edeceğine inanıyorum.

Verilen ortak mücadelemizin içinde bulunduğu bu kritik dönemeçte, Türkiye, anavatan ve garantör ülke olarak uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan görev ve yükümlülüklerini kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha tebriklerimi iletiyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)