Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ve Macron ile görüştü
Özel Haber

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Esad rejiminin saldırılarını yoğunlaştırdığı İdlib’de, sivilleri korumak ve rejim güçlerinin ilerleyişini durdurmak için yeni askeri noktalar oluşturmaya devam ediyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'de yaşanan gerilim üzerine Rusya ve Esad rejimine şubat ayının sonuna kadar süre tanımıştı.

Yaşanan bu gelişmeler sonrası bölgede sıcak çatışmalar başladı.

ERDOĞAN'DAN MERKEL İLE MACRON'A ESAD UYARISI

İdlib'de yaşanan bu süreç sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Almanya Başbakanı Merkel ile üçlü bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ve Macron ile görüştü

Erdoğan, Macron ve Merkel'le telefon görüşmesinde, Suriye rejimi ve destekçilerinin İdlib'deki saldırganlıklarının durdurulması gerektiğini belirtti.

IRKÇI SALDIRI SONRASI BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Öte yandan, Erdoğan, gerçekleştirdiği görüşmede, Almanya'daki ırkçı saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılar için şifa diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib zirvesine ilişkin İstanbul'da açıklama yaptı.

"PUTİN İLE GÖRÜŞECEĞİM"

Erdoğan, "Dörtlü zirve için 5 Mart'ta İstanbul'u teklif ettiler, henüz Putin onlara arzu edilen cevabı vermedi. Merkel ve Macron, Putin'le yaptıkları görüşmede, İdlib'de çok kararlı bir ateşkesin yapılması için bir daveti kendisine yaptılar. Henüz beklenen bir cevap vardır diyemem. İdlib'de çok kararlı bir ateşkesin yapılması için daveti yaptılar. Saat 18.00 gibi Putin ile telefon görüşmem olacak. Bu telefon görüşmesinde de biz şu an itibariyle İdlib'deki tüm gelişmeleri tepeden tırnağa ele alacağız. Temenni ederim ki bu görüşmeyle de hayırlı bir adım atmış oluruz. Bu akşamki görüşmenin neticesi bizim oradaki tavrımızı belirleyecektir." dedi.