Cumhurbaşkanı Erdoğan Muharrem aşı verdi

erdoğan-muharrem

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre yemeğe, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Alevi Vakıfları Federasyon Başkanı Remzi Akbulut, Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu, Hacıbektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Mustafa Özcivan, Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Yönetim Kurulu üyesi Nafiz Ünlüyurt, Tunceli'den Alevi dedesi Ali Ekber Yurt, Anadolu Türkmen Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu'ndan Özdemir Özdemir, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Al-i Beyt Vakfı'ndan Rahim Onursan, Şücaaddin Veli Ocağı'ndan Postnişini Mehmet Demirtaş, Toplumsal Uzlaşma Vakfı'ndan Haydar Şahin, Alevi Vakıfları Federasyonu'ndan Doğan Bermek ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Rıza Yıldırım katıldı.

Yemekte, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Başdanışman Savaş Barkçin de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşsmasından önemli ayrıntılar..

"Şİİ, SÜNNİ FARKETMEZ; KATİL KATİLDİR"

"Katil Şii ya da Sünni olmaktan önce katildir, terörist Alevi ya da Selefi olmaktan önce teröristtir. Camide namaz kılanların arasına girip üzerindeki bombayı patlatana 'Şii' deyip de bu cinayetini meşrulaştırmak hiç şüphesiz Yezid'in safında yer almaktır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Muharrem aşı verdi

"HZ. HÜSEYİN'İN İZİNDEYİM DEYİP YEZİDLEŞENLER.."

"Öyle ülkeler var ki teröriste Şii sıfatını takıp terörü meşrulaştırabiliyor. Nusayri deyip devlet terörünü, katliamı meşrulaştırabiliyor. Öyle ülkeler var ki terörist, katil Sünni diyerek vahşeti meşrulaştırıyor. Hazreti Hüseyin'in izinden gittiğini söyleyip Yezidleşenleri, Hazreti Nebi'nin izinden gittiğini söyleyip iblisleşenleri büyük bir iç burguntusuyla izliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Muharrem aşı verdi

"KERBELA TEFRİKA DEĞİL, BİR DERSTİR"

"Kerbela tefrikanın değil, tam tersine Hazreti Hüseyin Efendimizin verdiği ibretlik ders ile uhuvetin vasıtasıdır. Kerbela'dan tefrika çıkarmak çok açık söylüyorum Yezid'in yanında durmaktır. Kerbela'dan uhuvet yani kardeşlik dersi çıkarmak ise hiç şüphesiz ki Hazreti Hüseyin ve ehlibeytin yanında durmaktır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Muharrem aşı verdi

"BU SÜRECİN PANZEHİRİ TÜRKİYE'DİR"

"Türk, Kürt, Arap'ın, Şii, Sünni, Alevi, Nusayri'nin hep birlikte kaybettiği bir süreç yaşıyoruz. İnanın bu sürecin panzehiri Türkiye'dedir. Türkiye, bütün bu çatışmalara, bu kavgalara umuttur. Türkiye, Alevi nüfusuyla Sünni nüfusuyla Türk, Kürt, Arap ve diğer tüm etnik unsurlarıyla geniş coğrafyamızın kardeşliği adına yegane umuttur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Muharrem aşı verdi

"ÇÖZÜLEMEYECEK HİÇBİR SORUN YOK"

"Eğer biz, hiç uğruna birbirimizi kırarsak kaybeden sadece biz olmayız, geniş coğrafyamız olur. Eğer biz yapay meseleleri, kamplaşmayı, kutuplaşmayı bir kenara bırakırsak kazanan bizimle birlikte geniş coğrafyamız olur"

"Ne Türkiye'de 77 milyonun fertleri arasında ne de İslam dünyasının halkları arasında çözülemeyecek, suhuletle çözüme kavuşturulmayacak hiçbir mesele yoktur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Muharrem aşı verdi

"AKAN KARDEŞ KANINA SEVİNEN DÜŞMANLAR.."

"Kardeşlerim, biliniz ki akan her damla kan kardeş kanıdır. Akan her damla kandan sevinen ise sizlerin, bizlerin, tüm kardeşlerimizin düşmanlarıdır. Dostu ve kardeşi üzmekten, düşmanı sevindirmekten bir an önce vazgeçmek, aklı olan, vicdanı olan her insanın mesuliyetidir"