Cumhurbaşkanı Erdoğan diktatör eleştirilerine cevap verdi
ensonhaber.com

erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda İkinci Muhtarlar Toplantısı'nda konuşma yaptı. Konuşmasında Başkanlık Sistemi'ne gelen eleştirilere cevap veren Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

BU NASIL DİKTATÖRLÜK

"Ben Başkanlık Sistemi diyorum onlar, diktatörlük var diyor. Daha önce Başkanlık Sistemi'ni savunanlar bugün 180 derece dönüş yapıyor. Ülkemizde faal durumda 87 parti var. 7 Haziran seçimlerine de bunlardan 31'i katılıyor. Bu nasıl diktatörlük?

Cumhurbaşkanı Erdoğan diktatör eleştirilerine cevap verdi Video

GÜCÜN YETİYORSA GEL BAŞBAKAN OL

Çıkmış biri diyor ki "Ben burada oldukça Başkanlık Sistemi gelmez" diyor. Sen kimsin ya? Bu millete saygısızlıktır. Cumhurbaşkanı'ndan da Devlet Başkanı'ndan da diktatör olmaz, bunlar işin ruhuna karşı. Gücün yetiyora gel Başbakan ol, olamıyorsun. Yetiyorsa Belediye Başkanı ol, olamıyorsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

50 BİN MUHTARIMIZIN TAMAMIYLA BULUŞACAĞIZ

Bugün 10 ilden 382 muhtarımızla biraraya geliyoruz. Bu şekilde 50 bin muhtarımızın tamamıyla buluşacağız.

Kritik görevler üstlenen muhtarlarımızın buna layık imkanları olmasını bekliyorum.

ELİM, KULAĞIM, GÖZÜM SİZLER OLMALISINIZ

Muhtarlarımız bulundukları yerlerde valilikler, kaymakamlıkla, belediye vatandaş hep birlikte muhtarlarımız buradaki en önemli köprü vazifesini irtibat noktası olarak devam ettirecekler.

Hizmet etmek isteyene gerekli şartların oluşturulması şart. Demokrasi halkın kontrolünün direkt olduğu sistemdir.

En ücra köşedeki elim, kulağım, ayağım, gözüm sizler olmalısınız.

12 SENEDE 17 BİN 500 KM BÖLÜNMÜŞ YOL YAPTIK

79 senede 6 bin 100 km bölünmüş yolu olan Türkiye vardı biz 12 senede 17 bin 500 km bölünmüş yol yaptık.

Önümüzdeki süreçte öok önemli engeller bulunuyor. Bunlardan birisi çözüm süreci, bu bizi kardeşlik bağıyla bağlayacak bir süreçtir.

MİLLETİMİZ ÇÖZÜM SÜRECİNE SAHİP ÇIKTI

Daha yapacak çok işimiz var. Her şeyden önce 2023 hedeflerimiz var. Bunlardan biri çözüm sürecidir. Bu bizi birbirimize bağlayacak en önemli bağdır. Biz kardeşiz be! Bunu çekemeyenler var. Nedir bu düşmanlık? Nedir Bu nefret, çekememezlik? Bunun anlamakta zorlanıyorum.

Korkmayacağız, yılmayacağız. Muhtar korkutuğu gün ülke biter! Hamd olsun milletimiz çözüm sürecine sahip çıktı.

BİZ BU MİLLETE LAYIK OLANI YAPTIK

Belki biz o günleri görmeyeceğiz ama torunlarımız o günleri görecek. Mesele torunlarımıza önemli bir miras bırakmak değil mi? Nasıl ecdadımız biz onurlu bir miras bıraktıysa biz de torunlarımıza bırakmalıyız. Ama hala bunu anlamayanlar var.

Burası Cumhurbaşkanlığı külliyesi. Ankara'da cumhurbaşkanlığı için yapılmış bir yer. İlk kez burası yapıldı. Biz bu millete layık olanı yaptık, yapıyoruz.

Yeni Türkiye, çatışmasız, kavgasız, gürültüsüz, hakkın, hukukun, refahın hakim olduğu bir Türkiye olacak. Bu ülkede molotof kokteyli, en ileri derecede bir suç aletidir.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ BİRAN ÖNCE ÇIKMALI

Anadolu'nun birçok yerinde muhtarlarımızın nasıl tehdit edildiğini ben biliyorum.

İç güvenlik paketinin bir an önce çıkması lazım. İşine gelmeyen bağırıyor. Çünkü sokaktan nemalanıyor.

DEMOKRASİ BAŞKANLIK SİSTEMİNDE VAR

Demokrasi başkanlık sisteminde yok mu? Var. Dünyanın en ileri demokrasisi nerede? Amerika'da. Peki ekonomi? Dünyanın en ileri ekonomisi Amerika. Orada da başkanlık sistemi var. İlla orayı tıpa tıp mı yapacaksın? Hayır. Uygun gördüğün şeyleri oradan alırsın.

Fransa'da, Avrupa'nın herhangi bir yerinden ne alacaksan onu da alırsın. Güney Amerika ülkelerinden de alırsın. Adeta bir arının hassasiyeti içerisinde, her çiçekten nasibini alır, balını yapar, ortaya koyarsın. Olay budur. Bu da bize özgü olur. Bizim geleneğimize, göreneğimize özgü bir başkanlık sistemi olur.

YAHU ADAM CANİ

Mersin'de bir vahşet yaşanıyor, yüreklere ateş düşüyor. Muhalefet partisinin başındaki zat, siyaset yapmak adına tutup meseleyi işsizliğe bağlıyor. Yahu adam cani, bu adamın inancıyla, etnik kökeniyle, sosyal statüsüyle bir ilgisi yok. Adam cani işte. Kendi mensupları dans ederek bunu protesto ediyor. Geç o işleri geç."