Erdoğan'dan mültecilerle dalga geçen Hollandalılara tepki
ensonhaber.com

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya'da PSV Eindhoven taraftarlarının maç öncesinde gördükleri mültecilerle para atarak dalga geçmesini sert sözlerle eleştirdi:

"BATI'NIN KARAKTERİNDE BU VAR"

"Batı'nın karakterinde bu var.. ama bu bizde yok. Utanmadan sıkılmadan açıklamalar yapılıyor.. Batı'nın gazetesinde de Kandil'in gazetesinde de aynı şeyler var: Erdoğan giderse istikrar gelir.

"BATI İLE KANDİL AYNI AĞIZLA KONUŞUYOR"

Erdoğan geldiği zaman Türkiye'nin hali neydi, bugün Türkiye'nin ne.. 2002'nin Türkiye'sinin hali ortada. Ama bunlar Kandil'in ağzıyla konuşuyorlar. Niye?! bunların birbirinden farkı yok."

Erdoğan'dan mültecilerle dalga geçen Hollandalılara tepki VİDEO

Erdoğan'dan mültecilerle dalga geçen Hollandalılara tepki

Erdoğan'ın konuşmalarının satır başları:

"TİKA'nın ayrı coğrafyalarda aynı imza sloganıyla gerçekleştirdiği çalışmalarını yakından takip ediyorum. Bugün tanıtım töreni için biraraya geldiğimiz projelerin arasında Avusturya, Filistin, Myammar, Sri Lanka, İspanya'daki çok önemli çalışmalar yer alıyor. Bu hizmetlerin bulundukları ülkelere ve oradaki kardeşlerimizin kazandırılmasında emeği geçen TİKA Başkanımız ve emeği geçen mimar, mühendis, işçi ve yüklenici firmalarına kadar tebrik ediyorum.

TİKA çalışmalarıyla dünyanın dört bir yanında milyonların gönlüne taht kurdu. Hani ben ‘Türk tipi başkanlık’, ‘Türk tipi kadın hakları’ diyorum ya… TİKA’nın, çalışmalarıyla ‘Türk tipi kalkınma modelini’ ortaya koyduğuna inanıyorum. Paralel devlet yapılanması bize zaman ve zemin kaybettirmiştir. Eğer terör kendisine karşı ortak bir mücadele vereceğimiz bir vaka ise bunda samimi olalım. Bugün bize yarın size. Fransa’da bir terör eylemi oluyor kıyametler kopuyor. İspanya’da bir meydanda Feyenoord (PSV) takımının taraftarları oradaki mültecileri affedersiniz meydanda oynatıyorlar. Şınav çektiriyorlar.

SİZİN DERDİNİZ BU ÜLKEYİ PARÇALAMAK

Pazar günü düzenlenen saldırıda şehit olan vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Aydın müsveddelerinin bu olaya nasıl yaklaştığını gördünüz değil mi. Bazı paçavraların nasıl yayın yaptığını gördünüz değil mi? Atıyor başlığı ‘batsın senin başkanlığın’ diye. Bizim öyle bir derdimiz yok. Biz bu ülkeyi nasıl daha güçlü hale getiririz derdindeyiz. Ama sizin böyle bir derdiniz yok. Sizin derdiniz bu ülkeyi parçalamak. Ama parçalayamayacaksınız."

PSV'li taraftarlar mültecilerle alay etti VİDEO

Hollandalı taraftarlar mültecilerle dalga geçti HABERİErdoğan'dan mültecilerle dalga geçen Hollandalılara tepki