Cumhurbaşkanı Gül ihrama girdi - izle

Cumhurbaşkanı Gül ihrama girdi - izle

Görevdeyken hacca giden ilk Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül için özel protokol ve yoğun güvenlik önlemi uygulandı. Gül, Türk hacılarla da bir araya geldi. Burada bir açıklama yaparak, herkesin haccını ve Kurban Bayramı'nı kutladı. "Kurban Bayramı herkes için hayırlara vesile olsun. Cenab-ı Allah önce herkesin ailesi için, memleketimiz için bütün müslümanlar ve bütün insanlık için hep hayırlar nasip etsin" temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül Türk hacılarla bayramlaştı - izle

'BURASI MUHASEBE MEYDANI'

"Hac çok büyük bir heyecan, büyük bir tecrübe. Kendimizi gözden geçirme, çok büyük bir muhasebe meydanı" diyen Gül, haccın unutulmayacak bir an ve imkanı olan herkes için bir kez gerçekleştirmesi gereken bir ibadet olduğunu belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın haccı 'çok mükemmel bir şekilde' organize ettiğini vurgulayan Gül, "Mükemmel kelimesini özellikle kullandım çünkü biliyorum bu zor bir organizasyon. Yıllardır yapa yapa artık en güzel ve en rahat bir şekilde bütün hacca gelen vatandaşlarımızın hizmetlerini yapmak için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar. Bundan dolayı başta Diyanet İşleri Başkanımız olmak üzere bütün hizmeti geçenleri tebrik ediyorum" diye konuştu.

'EN GÜZEL TEMENNİLERİN YERİ'

Avrupa'dan ve Türkiye'den gelen 70 bin Türk hacı bulunduğunu ifade eden Gül, şunları söyledi: "Herkesin ayrı ayrı bayramlarını ve haclarını tebrik ediyorum. Allah herkese tekrarını nasip etsin. Eminim ki bu vesileyle herkes çok güzel dileklerde, dualarda bulunmuştur, memleketimiz için bütün insanlık için. En güzel temennilerin yeri burasıdır. Dolayısıyla aynı zamanda bunlar kendi kendimizi terbiye etmek, kendi kendimizi gözden geçirmek, hepimiz fert olarak, ülke olarak kendi muhasebelerimizi yapmışızdır, noksanlıklarımızı görmüşüzdür."

'GAZETECİLERİN İŞİ KOLAY DEĞİL'

Hac organizasyonunu takip eden çok sayıda Türk gazeteci olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, "Tabii bu kadar büyük bir organizasyon olunca takip etmek ve haberleri en güzel şekilde duyurmak onların da görevi. Kolay değil, hac çok büyük bir organizasyon" diye konuştu. Zor şartlar içerisinde hayatını kaybedenler olduğunu hatırlatan Gül, vefat edenlere Allah'tan rahmet diledi.

'İLK DUA HUSUSİ KALSIN'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin Kabe'yi ilk gördüğünde ne diye dua ettiğini sorması üzerine şunları söyledi: "Onların hepsi hususi kalsın, en iyisi o herhalde. Herkesin kendi gönlünde kalsın. Buralar aslında gösterişin olmadığı yerler. Onun için herkes ihramdayken birbirine eşitti. Herkesin kendi hanesinde ne varsa o öne çıkıyor. Buralarda bu tip şeyler hep özel kalsın. Eminim ki herkes kendi gönlünden geçen dileklerde, temennilerde, dualarda bulunmuştur. İnşallah diğer kardeşlerimize de vatandaşlarımıza da arzu eden herkese nasip olur."