Cumhurbaşkanı'nın 39. Muhtarlar Toplantısı konuşması
ensonhaber.com

Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirdiği  Ürdün seyahati sonrasında programına bugün Ankara'da devam ediyor.

Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 39. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşma yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şunlar;

BU BULUŞMALAR DEVAM EDECEK

"Bu buluşmamızı ülkemizdeki tüm muhtarlarımızla kucaklaşıncaya kadar devam ettireceğiz. Muhtarlarımızın hem mahallelerindeki hem de kurumlar nezdindeki itibarlarının zaten olması gereken seviyeye çıktığı haberlerini alıyorum.

"MUHTARLARIM TEHDİT ALTINDA OLDUKÇA SORUMLULUĞUMU YERİNE GETİRMİŞ OLMAM"

Benim Güneydoğu'daki, Doğu'daki, ülkemdeki halkım huzura ulaşmadıkça biz, devlet başkanı olarak sorumluluğumuzu yerine getirmiş olamayız. Benim muhtarlarım tehdit edilerek, 'Eğer bu köylerden, eğer bu mahalleden bizim dışımızda herhangi bir partiye bir tane oy çıkarsa bilesin ki öldürülürsün.' bu tehdit altında benim muhtarım olduğu sürece, ben sorumluluğumu yerine getirmiş olamam.

"KÜRT DEVLETİ KÜRTLERE HAKARETTİR"

Bazıları Kürt Devleti diyor. Ben bunu Kürt kardeşlerime hakaret sayıyorum. Benim Kürt kardeşlerim inanıyorum ki, Suriye'nin kuzeyinde böyle bir oluşuma asla fırsat vermeyecektir. Bizler 80 milyon tek devletiz. Bu vatanı bölmeyi gayret edenlere biz her tarafı mezar ederiz.

Fırat Kalknı Harekatı'yla 2 bin km'lik alan bizim kontrolümüzde. Cerablus'a, Rai'ye, El Bab'a indik. Oradaki 2 bin kilometrekarelik alanı kontrol altına aldık. Hedefleri Akdeniz'e ulaşmaktı. Cudi'de, Tendürek'te, Kandil'de, Gabar'da ne yapıyorsak her yerde bunları nerede görürsek aynısını yapmaya devam edeceğiz."

Kürt devletini Kürt kardeşlerime hakaret sayıyorum VİDEO

"KOMÜNİSTLER VATANSEVER DEĞİLDİR"

Şimdi denizin üzerine havalimanı yapıyoruz, bunlar 'İstemezük' diyorlar. Kim bunlar? Komünistler, komünistler. İki ili, Artvin ve Rize'yi kucaklayacak bu havalimanı, adam 'İstemezük' diyor. Bu sol zihniyet, bu komünistler, bunlar hiçbir zaman vatansever, milliyetperver değildir. Su ve yol medeniyet göstergesidir.

Erdoğan havalimanı istemeyen komünistleri eleştirdi VİDEO

"KUDURUYORLAR VE KUDURACAKLAR"

Türkiye'nin çıkarları, hassasiyetleri, talepleri söz konusu olduğunda kibirle demokrasiden, insan haklarından, bize ders vermekten söz edenlerin, kendi çıkarlarını nasıl her şeyin üzerinde tuttuklarını biz çok iyi biliriz. Her dediklerini yapan, her istediklerini yerine getiren, adeta emirlerine amade bir Türkiye hayaliyle yanıp tutuşanlar, biz kendi ajandamızı takip ettikçe, onurlu ve dik bir duruş sergiledikçe adeta kuduruyorlar ve kuduracaklar.