Cumhurbaşkanlığı'ndan haftalık olağan açıklama
ensonhaber.com

ibrahim kalın

İbrahim Kalın, haftalık olağan basın toplantıları kapsamında açıklamalar yaptı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü'nün açıklamalarından öne çıkan kısımlar şunlar;

"KUZEY IRAK KONUSUNDA SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

"Erbil'in bu yanlış karardan bir an önce dönmesini bekliyoruz. Bu karar sorunları daha da karmaşık hale getirecektir. İsrail dışında tek bir ülke yok. Bağdat'ın aldığı karar da bu çerçevede önem arz ediyor. Kuzey Irak ile iyi ilişkiler içinde olduk ama bunu baltalayacak adımlardan uzak durmaları gerekiyor. Kerkük'ün referanduma dahil edilmesi de kabul edilemez. Her türlü adıma karşı olduğumuzu ve sessiz kalmayacağımızı da ifade etmek isteriz.

"S400 TARTIŞMALARININ BİTİRİLMESİ GEREKİR"

Sayın Cumhurbaşkanı'nın S-400 açıklamaları yine belli çevrelerde temelsiz tartışmalara yol açmış görülüyor. Türkiye ulusal güvenliğinin gerektirdiği bütün adımları bundan sonra da atmaya devam edecektir. NATO'nun yaptığı açıklamayı da memnuniyetle karşıladık. Bizce bu tartışmanın artık bitirilmesi gerekir.

"TERÖRLE MÜCADELEDE ADIM ATILDIĞINDA SUİSTİMAL EDİLİYOR"

SİHA'lar sadece teröristleri ortadan kaldırmak için kullanılmaktadır. Ne zaman terörle mücadelede belli bir adım atılsa bu tür konulşar gündeme getiriliyor.

"SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR"

(Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde yaşanan olay) Olayları kınıyoruz. Çirkin bir davranış. Gayri insani tutumu kabullenmek mümkün değildir. Soruşturma devam ediyor. Bunun biz de ilgili birimlerimizce takipçisi olacağız."