Cumhuriyet Cizre'de uçakların manevrasını üç hilal sandı
Detay Haber

cizre üç hilal

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, cadde ve sokaklara kurulan barikatları, imha etmeyi sürdürüyor.

Sosyal medyaya düşen ve Cizre'de çekildiği iddia edilen fotoğrafla ilgili, savaş uçaklarının gökyüzünde üç hilal çizerek şov yaptığı ileri sürüldü.

CUMHURİYET'TEN "3 HİLAL" HABERİ

Cumhuriyet gazetesinin internet sitesinde yer alan “Cizre'de üç hilalli sorti” başlıklı haber tartışma yarattı. HDP’li vekil Ferhan Encü’nün de paylaştığı gökyüzünde uçağın arkasındaki izleri hilale benzeten fotoğraf sonrasında, uçuş doktoru olan Semih Dikkatli, “Buna 4 kol uçuşu denir ve sağa toplu manevra yapılıyor. Her yerde böyle görünür” diyerek habere tepki gösterdi.

Cumhuriyet Cizre'de uçakların manevrasını üç hilal sandı

Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Oral'ın haberinde, Türk savaş uçaklarının çatışmaların sürdüğü Cizre’de yaptıkları uçuşta gökyüzüne üç hilal çizdikleri öne sürüldü. Gazetenin “Günlerdir operasyonların sürdüğü Şırnak Cizre'de savaş uçakları gökyüzünde üç hilal çizdi.” ifadeleriyle verdiği haberi yapan muhabir Mahmut Oral, sosyal medyada "Cizrede ırkçı semboller gökyüzünde" ifadeleriyle başka fotoğraflar da paylaştı. Fotoğraflarda uçakların ardından bıraktığı izler görüldü.

Cumhuriyet Cizre'de uçakların manevrasını üç hilal sandı

HDP'Lİ VEKİL: FAŞİZM GÖKLERDE

HDP’li milletvekili Ferhat Encü de sosyal medya hesabından uçakların bıraktığı izin fotoğrafını paylaşarak “Artık faşizm göklerde. Uludere, Cizre ve Silopi'de f16'lar gökyüzünde 3 Hilal sembolü çizdiler” diye mesaj yazdı

Cumhuriyet Cizre'de uçakların manevrasını üç hilal sandı

UÇUŞ DOKTORU SEMİH TİKKATLİ: BUNA 4 KOL UÇUŞU DENİR

Haberin ardından uçuş doktoru Semih Dikkatli, o fotoğrafla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bu nasıl haber. Buna 4 kol uçuşu denir ve sağa toplu manevra yapılıyor. Her yerde böyle görünür. Baktığınızda orada 4’üncü uçağın izi de var. Bu uçuş Ankara’da da böyle görünür, özel bir anlam içermez. Aralık mecburidir.”

Dikkatli, Cumhuriyet gazetesine de "PKK medyasından aldığını sorgulamadan servis eden bir gazete. Geçmişini düşününce yazıklar olsun" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Dikkatli şöyle devam etti: "Dördüncü izi gördünüz mü? Ve evet o izler en çok dönüş paternlerinde çıkar. Yavaşlama etkiler. Bakarsanız yüksek hızda ve yavaşlama halinde motor açılır ve kapanır. Bu motordan çıkışı etkiler. Su bulutlaşır.”