Dadaş pirana 25 yaşında

Dadaş pirana 25 yaşında

Erzurum'un en eski akvaryumcularından birinde yaşayan ve en yaşlı pirana olarak Guinness rekorlar kitabına adını yazdırmaya aday Dadaş Pirana 25'inci yaş gününü düzenlenen doğum günü partisi ile kutladı. 25'lik pirananın sahipleri ailelerinden biri olarak gördükleri balıkları için özel bir pasta hazırlattı. aile bireyleri, hazırladıkları pasta üzerindeki mumları üfleyerek ihtiyar pirananın doğum gününü iyi ki doğdun diyerek kutladılar.

''25 SENEDİR ÖZENLE BAKTIK''

Dadaş Pirananın doğum gününü kutlayan sahipleri 25'lik balığın hediyesini de vermeyi ihmal etmediler. Doğum günü hediyesi olarak kendine alınan balıkları yiyen pirana çevredeki vatandaşların da ilgi odağı oldu. Erzurum'da akvaryumculuk işiyle uğraşan ve pirananın sahibi olan Yaşar Kıvanç hemen hemen tüm Erzurumluların dadaş piranayı görmek için dükkana geldiklerini belirterek, kentten ayrılanların bile telefon açıp pirananın nasıl olduğunu sorduklarını söyledi.

''AİLEDEN BİRİ GİBİ''

25 senedir baktıkları pirananın artık aileden biri olarak gördüklerini ifade eden dükkan sahibi Yaşar Kıvanç'ın oğlu Abdurahman Kıvanç, 89 yılında yurt dışından getirttikleri piranaya gözleri gibi baktıklarını söyledi. Abdurrahman Kıvanç, "Ben askere giderken bile babamdan sadece piranayı satmamasını istedim. 25 yıl boyunca yaşayabilmesi için özenle baktık. Doğal yaşam koşullarında normalde 3 veya 5 yıl yaşayabilecekken bugün dadaş pirana 25 yaşına bastı. Türkiye'de bildiğimiz kadarı ile bu yaşta bir pirana bulunmuyor" diye konuştu. Baba Yaşar Kıvanç ise aileden biri olarak tarif ettiği dadaş pirananın bu yaşa gelmesi için birçok emek sarfettiklerini söyleyerek, "Dadaş piranayı çocuklarımdan ayırt etmedim" diye konuştu.