Darbedilen Uber sürücüsüne destek eylemi
DHA

Uber sürücülerinden oluşan bir grup eylem gerçekleştirdi.  İddiaya göre; akşam saatlerinde Cemal Ulutürk isimli Uber sürücüsü, Esenyurt'tan yolcu aldıktan sonra bir grup taksi sürücüsü tarafından durduruldu. Bir süre tartıştıktan sonra ellerinde sopa ve bıçak olan kişiler, Ulutürk'ü darbetti. Ulutürk, polisi aradıktan sonra yoluna devam etti. Takip edildiğini gören Uber sürücüsü, Atatürk Havalimanı'nda polise sığındı. Burada ifade verdiği sırada diğer Uber sürücüleri, Ulutürk'e destek için havalimanı yakınlarında araçlarıyla birlikte toplandı. Uber sürücülerinin araçlarını kaldırıma park etmesiyle, Havalimanı Caddesi'nde trafik oluştu.

Darbedilen Uber sürücüsüne destek eylemi

"HAKKIMIZI ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Lisanslı Taşımacılar Derneği Başkanı Metin Magriso "Yine bu gece yine bir taksi saldırısıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Burada yaklaşık binin üzerinde Uber sürücüsü var. Arkadaşlarına destek olmak için geldiler. Kendini bilmez birkaç taksici yaptığı olayı bütün taksi camiasına mal etmeyeceğim.

Darp edilen Uber sürücüsüne destek eylemi VİDEO


Darbedilen Uber sürücüsüne destek eylemi

Ancak burada çok ciddi bir sıkıntı var. Devletin emniyet güçlerinin güvenliği sağlamasını hiçe sayan bir grup var. Bize yapılan saldırılar her geçen gün artarak devam ediyor. Biz bir kez daha buraya geldik devletimizin polisine sığındık, biz her zaman polise sığınmaya devam edeceğiz, hiç bir zaman bizi bu olayların içine çekecekler, biz kalitemizi koruyarak İstanbul halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz şiddet uygulayan bir grup taksici esnafını devletimize havale ediyoruz. Bugün bin kişi yarın on bin kişi hakkımızı aramaya devam edeceğiz" dedi.

Darbedilen Uber sürücüsüne destek eylemi

Darbedilen Uber sürücüsüne destek eylemi




Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)