Davutoğlu'nun AK Parti grup toplantısı konuşması
ensonhaber.com

davut

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiriyor.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasına parti kapatılmasını imkansızlaştıracak bir anayasa değişikliği için kanun teklifini Meclis'e sunduklarını söyleyerek başladı.

Davutoğlu devamında, Kılıçdaroğlu'nun, son bir hafta içinde şüphelerden hareketle CHP'ye karşı bir parti kapatma davası açılacağını ve AK Parti'nin bunu destekleyeceğini söylediğini hatırlattı.

"İŞTE HODRİ MEYDAN"

Kılıçdaroğlu'nun şüphelerle uğraştığını, AK Parti'nin ise vizyonla uğraştığını anlatan Başbakan Davutoğlu, demokrasi hedefinde yürüdüklerini kaydetti.

Kılıçdaroğlu'na "İşte hodri meydan" diye seslenen Davutoğlu, "Eğer gerçekten parti kapatılmasına karşıysalar işte gün bugündür" diye konuştu.

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'na meydan okudu VİDEO

BÜTÇE AÇIĞINI 0,5'E DÜŞÜRECEĞİZ

"En kısa zamanda anayasa değişikliğini kurula indirmek için çalışıyor. Takke düşecek kel görünecek. Herkes demokrasi sınavı verecek. Dünya ekonomik krize girdiğinde Türkiye'de de birileri faaliyete geçip AK Parti'yi kapatmaya kalktı.

Türkiye'nin ekonomik göstergeleri Dünyaya baktığımızda en sağlam göstergelerdir. Şu anda bütçe açığımız bunu ortaya koyuyor. 2015'te bütçe açığını yüzde 0,5' düşüreceğiz. 2008'de nasıl ayakta durduysa bankalarımız şimdi de ayakta durur. Bankacılık sektörümüz sapasağlamdır. Kimse kriz peşinde koşmasın Merkez Bankası sağlam ellerde. Eğer siz kriz akbabasıysanız, biz Anadolu'nun aslanlarıyız, size ekmek yedirmeyiz.

BU HALK KILIÇDAROĞLU'NA 4 DAKİKA VERMEZ

Kılıçdaroğlu ekonomide ne yapacaksınız denildiğinde dört yıl verinde görün diyor bu halk meçhule 4 dakika vermez. Biz yerinde duran bir iktidar değiliz Türkiye ve yerkürenin her yerinde dolaşırız. 1 milyarın üzerindeki ürün sayısını dokuzdan 33'e çıkardık.

ERDOĞAN BAŞÇI İLE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı yarın MB Başkanı'ndan brifing alacak. AK Parti koalisyon hükümeti değildir. Biz krizler için önlemini alıyoruz herkes bunu böyle bilsin. Kriz yönetiminde süreç gerekir. Herhangi bir şekilde işaret alırsak. Özellikle spekülatörlere sesleniyorum. Hiçbir yanlış hesap yapmayın. Her türlü adımı atarız.

YAPISAL DÖNÜŞÜM FAALİYETLERİNE AĞIRLIK VERİYORUZ

Krizi bir taraftan yönetilirken bu tamamen dış kaynaklı bir dalgalanmanın Türkiye'ye yansımasıdır. Yapısal dönüşüm faaliyetlerine ağırlık veriyoruz. Ekonominin ikinci hamle döneminde atılacak adımları sizlere aktarmıştık. Dış toplantılarda bu yapısal dönüşüm programını anlattık. Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisin artarak devam ettiğini görmek sevindirici.

Fırat-Dicle arası tekrar bereketli dönemlerine kavuşacak.

DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHİRLERİ GAP BÖLGESİNDENDİR

GAP sadece Güneydoğu'nun değil, Türkiye'nin değil Ortadoğu'nun kaderini etkileyecek bir projedir. Dünyanın en güzel şehirleri GAP bölgesindendir.

Çözüm süreci artık milletimize mal olmuş bir süreçtir. Ama herkesten önce süreç, annelere emanettir.

Kadına yönelik şiddet konusunda 6 ana başlıkta kapsamlı bir çalışma içine gireceğiz.

BİZ MİLLETTEN YANAYIZ

Bu düzenlemeler çerçevesinde bu konuda ihtisas hakimliği oluşturulacak. 140 bin emniyet personeli ve 35 bin sağlık çalışanına eğitim vereceğiz.

Medya, cinayetleri detaylı görsel malzeme ile göstermemelidir.

Millet bizden yanadır biz de milletten yanayız.

TEBESSÜM SEFERBERLİĞİ

Şiddet izleme ve önleme merkezleri bugünden itibaren 81 ilde hizmet verecek.

En önemli tedbir, zihniyet değişimidir. Bütün toplum kesimlerimizi kadına yönelik şiddet konusunda başlattığımız seferberlik kapsamında tebessüm seferberliğine davet ediyoruz. Tebessümü hakim kılalım.

TBMM'de tebessümü muhabbeti, saygıyı hakim kılmak için bütün muhalefet partileri davet ediyorum.

Menzilimiz 7 Haziran'da yeniden milletin idaresini hakim kılma yoludur."