Demet Akbağ kimdir

Demet Akbağ kimdir

23 Aralık 1959 yılında İzmir'de doğan Demet Akbağ, Türk,sinema, tiyatro güldürü ve dizi, film oyuncusu. Aslen Denizli'lidir.

"BİR DEMET TİYATRO"

1982 yılında tiyatroya amatör olarak başladı, 1983 yılında ise Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nda profesyonel oldu. Kent Oyuncuları, Hadi Çaman Yedi Tepe Oyuncuları, Deve Kuşu Kabare, Dormen Tiyatrosu ve Ortaoyuncular gibi özel tiyatro topluluklarında çalıştı. 1997 yılından sonra televizyon programlarında yer almaya başladı."Bir Demet Tiyatro" dizisinde ve "Otogargara", "Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?" "Bana Bir Şeyhler Oluyor" oyunlarında yer aldı. Televizyonda da "Ölümsüz Aşk" adlı dizide rol aldı. Ayrıca “Pişti" programında Hülya Avşar ve Beyazıt Öztürk'le beraber yorumculuk, “Süper Aile” adlı yarışmada da sunuculuk yaptı. BKM'nin en önemli yıldızlarından biridir.

DEMET AKBAĞ KIŞ UYKUSU FİLMİNDE ROL ALDI

Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği ‘Kış Uykusu' 2014 yılında Cannes Film Festivali'nde dünyanın en prestijli sinema ödüllerinden biri olan Altın Palmiye'yi aldı. Akbağ Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği ‘Kış Uykusu' filminde de rol aldı.

İkinci evliliğini 35 yaşında iken Zafer Çika ile yaptı, bu evlilikten Ali adında bir oğlu oldu.