Demirel Bahçeli'nin çatı aday önerisini değerlendirdi

Demirel Bahçeli'nin çatı aday önerisini değerlendirdi

Seçim önceleri mitinglerde yaptığı matematik hesaplarıyla bilinen MHP lideri Bahçeli, bu kez Demirel'den Köşk seçimleri için matematik dinledi. Demirel'e en yakın gazeteci olarak bilinen Yavuz Donat, köşesini bu konuya ayırdı.

Demirel, Bahçeli ile Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yaptığı görüşmede, muhalefet partilerinin ortak bir aday belirleyebilmeleri ve seçimi kazanabilmeleri için kamuoyu oluşturmaları gerektiğini söyledi.

Devlet Bahçeli: Hesapları en iyi biz biliriz İZLE

Demirel Bahçeli'nin çatı aday önerisini değerlendirdi

Sabah yazarı Yavuz Donat, Bahçeli ile olan görüşmesini Demirel'e sordu. Demirel ise şöyle konuştu:

Bahçeli'nin iktidar formülü İZLE

DEMİREL'DEN 'SEÇİMİN MEKANİĞİ VE ARİTMATİĞİ'

“Böyle bir öneriye itiraz olmaz, ancak seçim denilen olayın bir mekaniği var. Yine seçim denilen olayın bir de matematiği var. Siz böyle bir çatı projesi önerebilirsiniz, fakat neticeyi nasıl elde edeceksiniz? Sonuç alabilmek için kamuoyu gerekli. İşte seçimin mekaniği. Ayrıca güç gerekli. Siyasi güç. Bu da seçimin aritmetiği.''

''SİYASİ PARTİNİN KENDİ ARİTMETİĞİ DE VAR''

''Siyasi partilerin hâkim olduğu rejimlerde bir matematik daha var; 'Siyasi partinin kendi aritmetiği' Oylar bu aritmetiğe göre bölünmüştür. Bu aritmetiklerin içinden herkesin mutabık kalacağı bir sonucu çıkarmak kolay değildir. Böyle bir şey olmaz demiyorum, ancak zordur. Bu önerinin ihtiyaç duyacağı gücün oluşturulması lazımdır... Sözünü ettiğim güç kamuoyudur”

Demirel Bahçeli'nin çatı aday önerisini değerlendirdi