Demirtaş Nevruz'da sahneye çıkmadı
ensonhaber.com

Diyarbakır'da 1 milyona yakın insanın toplanmasıyla büyük bir Nevruz kutlaması yapıldı.

HDP heyetinin tam kadro katıldığı Nevruz kutlamasında Abdullah Öcalan'ın da PKK'ya yönelik "Silahsızlanma kongresini toplayın" çağrısını yaptığı mektubu okundu.

GÖZLER DEMİRTAŞ'I ARADI

Öcalan'ın mektubunu Pervin Buldan Kürtçe, Sırrı Süreyya Önder ise Türkçe okurken HDP heyeti tam kadro protokolde kutlamalara katıldı. Ancak Selahattin Demirtaş ortalarda yoktu. Sahnede, protokolde hiçbir şekilde Demirtaş organizasyonda görülmedi. Çünkü kamufle olmuştu...

Demirtaş Nevruz'da sahneye çıkmadı

RAY-BAN'LA KAMUFLE OLDU

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Nevruz'da meydandaydı ancak sahneye çıkmadı. Kendisini Ray-Ban gözlükle kamufle etti, alanda yer aldı. Nedeni ise 7 Haziran taktiği..

Son anketlerde HDP barajın hemen altında yer alıyor. Meclis'e girmesi için barajı aşması gereken HDP'ye Kürtlerin oyları yetmediği için, CHP'nin tabanından oy lazım. Yani Demirtaş ve HDP, Sırrı Süreyya Önder modeli ile Kürt olmayan solcuların, gezicilerin veya Kemalistlerin oylarına ihtiyaç duyuyor.

KEMALİSTLER ÜRKMESİN DİYE..

Demirtaş da işte bu oylara ihtiyacı olduğu için, PKK ve Öcalan figürleriyle çok fazla anılmak istemiyor ki CHP'nin tabanındaki gezici ve Kemalist seçmen ürkmesin, Demirtaş'la arasına mesafe koymasın...