Deniz Baykal: Sarıgül gelirse CHP çapulcu partisine döner

Deniz Baykal: Sarıgül gelirse CHP çapulcu partisine döner

İsmi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen ama CHP'ye gelip gelmeyeceği yılan hikayesine dönen Mustafa Sarıgül'le ilgili Deniz Baykal sessizliğini bozdu. Türktime sitesinden Talat Atilla'nın özel haberine göre Baykal, Sarıgül'ün CHP'ye gelmesine şiddetle karşı çıkıyor. Ayrıca, Sarıgül'ün CHP'ye gelmesi durumunda "CHP'nin çapulcu partisine döneceğini" ifade etmiş durumda. Bilindiği üzere Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Deniz Baykal'ın genel başkan olduğu dönemde CHP'den ihraç edilmişti.

TALAT ATİLLA'NIN BAYKAL'LA İLGİLİ HABERİ

Deniz Baykal ve Mustafa Sarıgül arasında uzun süredir devam eden psikolojik savaş nihayet ete kemiğe büründü. Baykal, uzun süren sessizliğini TBMM'de bulunan makam odasında meclis muhabirlerine bozdu ama Baykal'ın siyaseti sarsacak bu konuşmaları off the record olduğu için dışarıya sızmadı.

Olay şöyle gelişti; Baykal, dün meclis muhabirleriyle makamında sohbet toplantısı yaptı. Gazetecilerle görüşmesinde Baykal'a iki yeni, bir de eski vekil eşlik etti. Sohbet döndü, dolaştı ve Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye gelişine kilitlendi. Baykal kaçamak bir kaç cevap verse de gazetecilerin ısrarları üzerine, “Sarıgül'ün CHP'ye gelmesi CHP'yi bozar.” dedi. “CHP'nin İstanbul'da oyları artmaz mı?” sorusu üzerine Baykal ağzındaki baklayı çıkardı, “Mustafa Sarıgül CHP'ye gelirse, CHP Çapulcu partisine döner.” yanıtını verdi. Şaşkınlık artınca Baykal, “Bu sözlerin off the record olduğunu hatırlatırım” ikazını yineledi.

BAYKAL'DAN YALANLAMA

Öte yandan Baykal, Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye dönmesi halinde CHP çapulcu partisine döner şeklinde bir açıklaması olmadığını ifade etti. Baykal, "Günü geldiği zaman elbette kendi üslubumla gerekli açıklamayı yapacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.