Deniz Baykal ve Muharrem İnce çizik yiyebilir

CHP Parti Meclisi toplantısında alınan karar ile 85 seçim bölgesinin 55'inde milletvekili adayları kontenjanlı hakim gözetiminde ön seçimle belirlenecek.

30 İLDE MERKEZ YOKLAMASI, 10 İLDE KONTENJAN KURALI

Aralarında Eskişehir, Hatay ve Yalova’nın da bulunduğu 30 ilde merkez yoklaması, 10 ilde ise kontenjanlı parti örgütü gözetiminde eğilim yoklaması yapılacak. Toplantıya ilişkin kararları açıklayan CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç kontenjan uygulamasının olacağı “İstanbul, Ankara ve İzmir 1. sıra adaylarının kadın olacağını söyledi.

Deniz Baykal ve Muharrem İnce çizik yiyebilir

BAYKAL VE İNCE ÇİZİK YİYEBİLİR

Kararların açıklanmasının ardından iller ve kontenjan adayları ile ilgili parti kulisleri kaynamaya başladı. Parti kulislerine göre 25’i üç büyük ilde olmak üzere yaklaşık 39 milletvekili adayı parti yönetimi kontenjanından belirlenecek. Radikal'in haberine göre, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın seçim bölgesi ve memleketi Antalya’da kontenjan 3. sıra olarak belirlendi. Bu durum parti kulislerinde Baykal’a ‘aday olacaksan ön seçime gir’ mesajı olarak yorumlandı. CHP Genel Başkan adayı olup seçimi kaybeden Muharrem İnce’nin memleketi ve seçim bölgesi Yalova’da ise ön seçim yerine merkez yoklaması kararı alındı. Bu da Yalova’ya ‘İnce’ ayar olarak dillendiriliyor.