Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen kimdir

Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, Ocak 1996'da Kardak Adası'na çıkan SAT Timi'nin komutanıydı. Balyoz davasından 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı, Hasdal Askeri Cezaevi'nde 3.5 yıl hapis yattı ve ‘Hak ihlali' ve ‘yeniden yargılama' gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen kimdir

Eşi Sevim, oğlu Serhan ve Hasdal'da doğan ‘Cesur' isimli kedisiyle isyanını paylaşan Albay Türkşen, “17 Aralık olmasaydı bizler de paşa paşa yatmaya devam edecektik” dedi.

CEZAEVİNDE 2 KİTAP YAZDI

Deniz Kuvvetleri'nde 24 yıl görev yapan Ali Türkşen, 1996'da Türkiye ile Yunanistan'ı savaşın eşiğine getiren Kardak Kayalıkları'na çıkan ekipte yer aldı. NATO Hizmet Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, Üstün Başarı Kıdemi alan Türkşen, Hasdal Askeri Cezaevi'nde ‘Adaletin Şeytan Üçgeni Beşiktaş-Silivri-Hasdal' ve ‘Kardak'ta Kahraman Hasdal'da Esir' isimli 2 kitap yazdı.

YENİ KİTABI ÇIKACAK

Türkşen'in cezaevinde yazdığı son kitap ‘1963'ten günümüze SAT Komandoları ve Anılarım' adlı kitap ise Temmuz ayında piyasaya çıkacak. Hasdal'daki koğuş arkadaşlarından biri Kardak'a birlikte çıktığı Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe'ydi. Diğeri ise yine SAT komandosu olan Binbaşı Levent Bektaş'tı.