Der Spiegel: Atatürk içerdi Erdoğan'a göre günah

Der Spiegel: Atatürk içerdi Erdoğan'a göre günah

Star Gazetesi yazarı Yusuf Ziya Cömert, Alman dergisi Der Spiegel’in Türkçe kapağıyla çıkan sayısında Türkiye, Atatürk ve Erdoğan’la ilgili detaylara dikkat çekti. Dergide Atatürk’ün dini bayramlarda dahi içki içtiğini, Erdoğan’a göre ise içki içmenin günah olduğuna dikkat çektiğine işaret eden Cömert şu satırları kaleme aldı;

HAVALİMANINDAKİ BOL ÇEŞİTLİ İÇKİ REYONU

Türkiye’deki malum kalkışma sebebiyle aşka gelip on sayfasını Türkçe basınca, haberciliğini de değerlendirme imkânım oldu.

Atatürk Havalimanı’ndaki bol çeşitli içki satış reyonuyla başlamış Der Spiegel: “Pasaport kontrolünden geçen her turist, kendisini tüketimin ve içki keyfinin bir abidesi karşısında bulur: Tavana kadar yükselen, cin, votka ve viski şişeleriyle, Fransız, İtalyan ve Yeni Dünya şaraplarıyla donatılmış devasa bir raftır gördüğü.”

ATATÜRK İÇERDİ, ERDOĞAN'A GÖRE GÜNAH

Doğru demiş. Arkasından eklemiş: “Havalimanının isim babası görse, herhalde sevinirdi. (...) Mustafa Kemal Paşa dînî bayramlarda dahi rakı keyfi yapardı.”

Yazının hemen başında içkiyle Atatürk arasında kuvvetli bir bağ kurması anlamlı. Çünkü, ‘içki yasağı’ temasıyla ‘kalkışma’ya gerekçe arıyor. Tabii ki, sözü hemen Başbakan Erdoğan’a getiriyor. Diyor ki, “Erdoğan’a göre içki içmek günah.”

Demek ki, insanların kendisininkinden farklı bir inanç taşımasını sakıncalı buluyor bu Alman dergisi. Ardından, içki mevzuatındaki değişikliği hatırlatıyor ve Başbakan Erdoğan’ın “İki ayyaş’ın yaptığı yasa kabul ediliyor da...” ifadesini tekrarlıyor. Şöyle diyor: “İddia o ki, iki ayyaştan biriyle Atatürk’ü, diğeriyle, halefi İsmet İnönü’yü kastediyordu.” Kimin iddiası? Bunu yazmıyor Der Spiegel. O iddiaya ne cevap verilmiş? O da yok..

Der Spiegel: Atatürk içerdi Erdoğan'a göre günah