Devlet Bahçeli, Kanal İstanbul sözlerine açıklık getirdi
DHA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şu anda destek verdiği Kanal İstanbul projesine geçmiş yıllarda karçı çıktığı için eleştiriliyor.

Bahçeli, yaptığı açıklamada, önceden karşı çıkarken şimdi neden destek olduğunu anlattı.

"DURUŞUMUZDAN TAVİZ VERMEDİK"

MHP Lideri, şunları söyledi: "Geçmişte ne söylemişsek arkasındayız. Hiçbir sözümüzü çiğnemedik. Duruşumuzdan taviz vermedik, vermeyiz. Küçük akıllılar bunu iyi bilsinler. Kanal İstanbul projesini yaptırmam, yapamazsınız diyen müflis bir CHP anlayışı karşımızda. Üçüncü köprüye, üçüncü havalimanına da yapamazsınız, yaptırmayız diye tepki göstermişlerdi. İktidar yaptı, güçleri yetiyorsa buyursunlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne konuşlandırdıkları militanlarını da alsınlar, yıkabiliyorlarsa bunları yıksınlar. Bunlar yapılanı yıkmakta, yıkımı da parlatmakta çok maharetliler. Madem yatırımlara, projelere bu kadar karşılar, hodri meydan.

BUYURSUNLAR YAPSINLAR

Kanal İstanbul projesine yönelik samimi, iyi niyetli, dürüst, hesapsız her teklif ve eleştirinin dikkate alınması gerektiğine inanıyoruz. 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde Sayın Erdoğan Kanal İstanbul projesini ilan etmiş ve hedef olarak koymuştur. Biz o dönem muhalefet anlayışımız doğrultusunda eleştirdik, itiraz ettik. Daha sonra millet destek verdi, AK Parti’yi tekraren iktidara taşıdı. Yani projelere de tamam dedi. Artık iktidar partisinin Kanal İstanbul projesini hayata geçirmesinin önünde engel de kalmadı. Buyursunlar yapsınlar. Montrö Boğazlar Antlaşması delinmedikçe, söz konusu projenin idare ve idamesinde her türlü risk ve tehlike hesap edilip, bütün ayrıntılar dikkate alınıp Türkiye’nin jeostratejik gücüne güç katıldıktan sonra niye rahatsız olalım ki?

NE DEMİŞTİ?

Devlet Bahçeli, o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirmiş ve Kanal İstanbul için 'soygun proje' ifadesini kullanmıştı.

Devlet Bahçeli: Kanal İstanbul soygun projesidir ARŞİV

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)