Devlet Bahçeli MHP Kurultayı'nda konuştu
ensonhaber.com

bahçeli

MHP'nin 11. Olağan Büyük Kurultayı'na katılan partililer, Ankara Spor Salonu'ndaki yerini aldı. Kurultay için hazırlanan salonda Türk Bayrağı ve 3 hilalli parti bayrağının yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk ile Alparslan Türkeş'in posterleri de yer aldı.

YENİDEN GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

MHP kurultayında sonuçlar belli oldu. Oylama işlemi sonrasında Devlet Bahçeli 1160 oyun 1149'unu alarak MHP'nin yeniden genel başkanı seçildi.

İŞTE BAHÇELİ'NİN KURULTAY KONUŞMASI

Partisinin kurultayında konuşan Bahçeli, Diyarbakır'da yapılan Nevruz Bayramı kutlamalarını eleştirerek konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

"KİN İHANET ATEŞİ YAKMAK İÇİN TOPLANDILAR"

"Nevruz'da hainler meydana çıkmaktadır. Bölücülüğün günü haline gelmiştir. Biz bugün buradayız ve Nevruz'da 11. Olağan Büyük Kurultayımızı yapıyoruz. Ne var ki Diyarbakır'da ihanet mektupları okunmaktadır, Türkiye'nin kuyusu kazılmaktadır. Nevruz kirletilmektedir. Bölücü hainler Nevruz Bayramı'nı da sahiplenmektedir. Bugün de hayasız tahriklerle ortalığa dökülmüşler, kin, nefret ve ihanet ateşi yakmak için toplanmışlardır."

Bahçeli: Kin ihanet ateşi yakmak için toplandılar

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;

NEVRUZ BAYRAMI'NI KUTLUYORUM

"Türkiye sevdasıyla yanıp kavrulan değerli dava arkadaşlarım. Sevgili Bozkurtlarım, Asenalarım.. Kıymetli basın mensuplarım. Kararlılığımızı göstermek için buradayız.

Sizlerin Nevruz Bayramı'nı kutluyorum.

Sözlerimin bu aşamasında sizleri en samimi, en içten duygularımla selamlıyorum.

BAĞIMSIZLIK ATEŞİ YAKANLAR BURADADIR

Türkiye'nin kurtuluşu için bağımsızlık ateşi yakanlar buradadır. Hoşgeldiniz..

Türklüğün kalbi bu salonda atmaktadır. Dağlarımızın, ovalarımızın bereketini getirdiniz. Hoş geldiniz.

Tarih oldunuz yer küreye iz bıraktınız. Sizler Türkiye'siniz..

Müslümanları kutlu kılacak yegane kudretsiniz.

Devlet Bahçeli: Bağımsızlık ateşi yakanlar buradadır İZLE

SESİMİZ İMRALI VE KANDİL'DE YANKILANACAKTIR

Bugün Türkiye'nin milli değerlerine sahip çıkmak için yedi düvele haykırıyoruz. İktidara yürüdüğümüzü ilan ediyoruz. Bugün Türkiye'ye soyanlardan hesap sorulacağını tarihe not düşüyoruz.

Bu salondan yükselen ses; vatan ve millet sevgisinin, milli vicdanın gür sesidir. Sesimiz İmralı ve Kandil'de yankılanacaktır. Kaçak saraydaki şahsın uykularını kaçıracaktır.

TÜRKİYE BURADAN ÇIKAN SESİ BEKLİYOR

Bizi duyan rüşvetçiler, hırsızlar Türkiye'yi dört koldan soyanlar sinecek yer arayacaklardır. Buradan çıkan sesi bekliyorlar. Bu ses işsizlerin, kimsesizlerin, köylülerin, çiftçilerin, memurların, çaresiz esnafın, tüccarların sesi olacaktır.

BİZİMLE YÜRÜ TÜRKİYE

Al bayrağımıza ihanet yoktur, bölücü hainlerle yol arkadaşlığı yoktur. Türkiye'yi parçalamak için İmralı canisiyle iş yapmak yoktur. Yolumuz nurlu, yönümüz uğurlu, yürüyüşümüz kararlıdır. Bu nedenle diyorum ki bizimle yürü Türkiye.

Amaç Türklüğü yerinde yok etmektir. Haçlı operasyonları sürekli bunun için plan yapmıştır. Türk'e etnik milletten yaklaşan içimizdeki gafillerin amacı ne yazık ki aynıdır.

Devlet Bahçeli: Bizimle yürü Türkiye İZLE

BÖLÜCÜLER TÜRKSÜZ ANADOLU YARATMAK İSTİYOR

Türklüğün varlığını hazmedemeyenlerin amacı hiç bitmemiştir. Türkleri Anadolu'dan atma hayali devam ediyor. Bölücüler Türksüz Anadolu yaratmak istiyor. Türklerin giderek yaşama ve var olma alanını yaratan, sürecin en vahim aşaması Çanakkale'dir.

Savaşlarda toprak ve nüfus kaybı ile trajik şeyler yaşadık. Verilecek vatan, köşe kalmadı. Ya bu topraklar tutulacaktır ya da bu millet Anadolu'dan atılıp tarihten silinecektir.

BİZE GÖRE VATAN NAMUSTUR

PKK'nın gölgesine sığınmak, hainlerin gözetiminde hareket etmek itibardır. Bunlar Çanakkale'de olsalardı tek kurşun atmadan vatanı teslim ederlerdi. Kurtuluş Savaşı'nda olsa düşmana takla atar, bayraklarını sallarlardı.

Bunlar Damat Ferit'e rahmet okuturlar. Erdoğan'a göre vatan topraktır. Bize göre vatan namustur.

VATAN KANLA ALINMIŞTIR

Vatan kanla alınmıştır, son damlaya kadar vatan teslim edilmeyecektir. Türkiye'nin son neferi düşmedikçe vatan verilmeyecektir. AKP ile birlikte bayrak inmiş, vatan gitmiş, devlet dibe vurmuştur. Türkiye utanç üstüne utanç yaşamaktadır.

ECDADIN KEMİKLERİ SIZLAMIŞTIR

IŞİD karşısında bölgenin en büyük ordusuyla vatan korunamamıştır. Ecdadın kemikleri sızlamıştır. Bu kara leke bunların alınlarından ilelebet silinmeyecektir."

DEMİR DÖVDÜ

Devlet Bahçeli konuşmasının ardından kürsüde sembolik olarak demir dövdü ve 1149 oyla yeniden MHP Genel Başkanı seçildi.