Devlet Bahçeli'nin Rize konuşması
İHA

MHP, Rize’de 1995 yılında MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in düzenlediği açık hava mitinginin ardından tam 20 yıl sonra bugün ilk kez bir açık hava mitingi düzenledi.

Devlet Bahçeli'nin Rize konuşması

Rize Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Rizelilere çay konusunda vaatlerini sıraladı.

"ÇAY RİZE, RİZE ÇAY DEMEKTİR"

Yaş çay taban fiyatının 2 TL olması gerektiğini vurgulayan MHP Lideri, “Çay Rize, Rize çay demektir. Ürettiğiniz çay borcunuza yetmemektedir. Çay olmazsa Rizeli açtır. Rizeli çayla bütünleşmiştir. İçtiğimiz demli çaylarda Rizeli'nin el emeği vardır. İktidar koridorlarında çayı ağzına alan yoktur. 2002 yılında simit çay hesabı ile duygu sömürüsü yapan AKP zihniyeti, o tarihlerde yaş çayın kilosunun en az 1,75 kuruş olması gerektiğini söylemişti. Aradan 4 bin 575 gün geçmesine rağmen yaş çayın kilosu ancak 1 lira 50 kuruşa ulaşabilmiştir.

Devlet Bahçeli: Çay Rize Rize çay demektir İZLE


Devlet Bahçeli'nin Rize konuşması

YAŞ ÇAY FİYATI

Bu yıl ise yaş çayın fiyatı destekleme ile birlikte 1,70 kuruş olarak açıklanmıştır. Yaş çay fiyatının 2 TL’den aşağı olmaması lazımdır. Çay destekleme prim tutarının kiloda en az 50 kuruş olması, üreticiyi rahatlatacaktır. Çay, milli ürün olmalıdır" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)