Devlet Bahçeli'ye Kerkük tuzağı

Devlet Bahçeli'ye Kerkük tuzağı

Geçtiğimiz günlerde Balkan ziyaretiyle soydaşlarımızla biraraya gelerek sorunlarını dinleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu kez Türkmen nüfusun yoğun olarak yaşadığı Kerkük'e gidecek. Bayram namazının Kerkük Nur El Kebir Camii'nde kılınacağı belirtilirken bu ziyaret için hazırlıkların yapılmaya başlandığı açıklanmıştı.

BAHÇELİ'YE KERKÜK TUZAĞI MI

Ancak parti içinden ve parti dışından Bahçeli'nin bu ziyaretine karşı çıkanlar var. Partiye yakınlığıyla bilinen Yeniçağ Gazetesi yazarı Alper Aksoy, MHP liderinin düşürüleceği tuzağa işaret ederek, ‘Giriş işleminden sonra Türk milliyetçiliğinin bayraktarı olan MHP'nin genel başkanı “Kürdistan'a Hoşgeldiniz” tabelaları altında yürütülecek ve bu sahneler de kayıt altına alınacaktır. İleriki aylarda veya yıllarda MHP Genel Başkanı değişse bile sayın Bahçeli'nin pasaportundaki Kürdistan damgası MHP'nin ayak bağı olarak karşımıza çıkacaktır.' diye yazdı..

O ANDA BASIN MENSUPLARI KAYITTA OLACAK

‘Sayın Bahçeli'nin Kerkük ziyaretinde olacakları sıralayalım: Bahçeli, Federe Kürt Devleti sınırına girdiği anda pasaportu istenilecek ve pasaportuna Kürdistan damgası vurulacaktır... Pasaportunu cebinden çıkarması ve Kürdistan yetkililerine uzatması gönül rızasıyla olacaktır. Hatta tam o esnada basın mensupları bu olayı kayıt altına alacaklardır' satırlarına imza atan Yeniçağ yazarı, ‘Giriş işleminden sonra Türk Milliyetçiliğinin bayraktarı olan MHP'nin genel başkanı “Kürdistan'a Hoşgeldiniz” tabelaları altında yürütülecek ve bu sahneler de kayıt altına alınacaktır' dedi.

BAHÇELİ'NİN CAN GÜVENLİĞİNİ PEŞMERGELER SAĞLAYACAK

Aksoy, "İleriki aylarda veya yıllarda MHP Genel Başkanı değişse bile sayın Bahçeli'nin pasaportundaki Kürdistan damgası MHP'nin ayak bağı olarak karşımıza çıkacaktır. “Kürdistan'a karşı çıkma hakkınızı kaybedeli yıllar oldu, Devlet Bahçeli'nin pasaportuna Kürdistan damgası vurulurken aklınız neredeydi?” soruları ile muhatap olunacaktır. Peki sayın Bahçeli'nin Kerkük'te can güvenliğini kim sağlayacak? Elbette Federe Kürt Devleti'nin emniyet mensupları; yani Barzani peşmergeleri... Pasaporta vurulacak Kürdistan damgasını geçtim, Bahçeli'nin kendisini Barzani peşmergelerine korutması bile hukuk dilinde 'Kürt Federe Devleti'ni tanımak ve resmi temasa geçmek' demektir." görüşlerini savundu..