Devletin en kıyak emeklisi Anadolu Ajansı'nda

Devletin en kıyak emeklisi Anadolu Ajansı'nda

Anadolu Ajansı'da çalışanlara baskı yapıldığı, emekliliğe zorlandığı, mesai saatlerinin değiştiği yönündeki iddialar medya dünyasında tartışılmıştı. Bir hafta içinde 70 kişinin emekliliğe zorlandığı yönündeki iddiaların arkasından ortaya çıkan gerçekler dudak uçuklatan cinstendi. Anadolu Ajansı yönetimine kendi istekleriyle emekli olmak istediklerine dair dilekçe verdiler şimdi emekli oluyorlar..

AJANSIN EN ZENGİN EMEKLİSİ

Anadolu Ajansı'nın en zengin adamı dün belli oldu. Türkiye Gazeteciler Sendikası başkanı, Türkiye'nin en yüksek maaşını alan muhabiri geçen hafta emekli olacağını Evrensel gazetesindeki köşesinde açıkladı. Dilekçesini ajansın genel müdürlüğüne gönderdi. Muhasebe emeklilikle ilgili hesapları yapınca ortaya bir servet çıktı.

803 MİLYARLIK SERVET

Kurumun en eski çalışanı emekli olmadığı için uzun yıllar sürekli kıdem tazminatı arttı. Ve şimdi bir servet alacak. Hesaba göre 617.000 emeklilik ikramiyesi ve 186.000 TL sandık yardımı ile toplam 803.000 TL alacak. Böylece tüm zamanların en zengin sendikalı muhabiri olarak tarihe geçecek.

BAŞKAN NEDEN EMEKLİ OLDU

Uzun yıllardır kimsenin emekli olmaya ikna edemediği Ercan İpekçi neden aniden emekli olmaya karar verdi? Sendika içinde emekli olmayarak yüksek maaş almaya devam ettiği için sürekli eleştirilmesine rağmen yine de muhabirliğe devam etti. Sürekli sendikal izin kullanarak ise gelmeyen İpekçi'yi Türkiye'nin sınır ötesi operasyonu emekli olmaya ikna etti.

SOMALİ'YE GÖREVE DENİLİNCE..

Kurumda yüksek tempoda çalışılmaya başlandığından beri muhabirler nerdeyse ajansta yatacak duruma geldi. Ancak İpekçi, sendika başkanı olarak toplu iş sözleşmesinden yararlanarak sürekli izin kullanıyordu. Ancak ajans yönetimi yurt dışı ve yurt içinde artan haber ihtiyacı nedeniyle kendisini Somali'ye göreve göndermeye karar verdi.

Karar kendisine bir türlü tebliğ edilemedi. Zira kurumda gizlice yurt dışı habere gönderileceği haberi verildi ve İpekçi hemen emeklilik dilekçesini verdi. Başkan görev tebliğ edildiği halde göreve gitmeseydi işten atılabilirdi. Bunu bilen İpekçi, ajansın en zengin muhabiri olarak emekli oldu.

Devletin en kıyak emeklisi Anadolu Ajansı'nda