Devletin zirvesi GATA'daki mezuniyet töreninde

Devletin zirvesi GATA'daki mezuniyet töreninde

GATA'da düzenlenen mezuniyet töreninde, ilk kez halk tarafından seçilen 12.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldı.

İSTİKLAL MARŞI'YLA TÖREN BAŞLADI

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan GATA Komutanı Tümgeneral Ömer Paç, Gülhane Askeri Tıp Akademisinin Türk Silahlı Kuvvetlerinin sağlık bilimleri alanında en yüksek danışma organı olduğunu belirterek, muvazzaf askeri tabip ve diğer askeri personeli yetiştirdiğini söyledi.

"TEMİNATI ŞEREF BEDELİ DE GEREKTİĞİNDE VATAN UĞRUNA ÖLMEKTİR"

GATA'nın 116 yıldır hizmet verdiğini anımsatan Paç, bu yıl Azerbaycan, Afganistan ve Makedonya'dan toplam 6 yabancı tabip teğmenle birlikte, 53 tabip teğmenin mezun olduğunu bildirdi Mezunlara, ''Sevgili teğmenler. Bugün hayatınızdaki en önemli ve anlamlı günlerden birini yaşıyorsunuz. Biraz sonra içeceğiniz hekim andının anlamını çok iyi kavrayın. Çünkü bu ant askeri hekimin mesleğine yürekten bağlılığının ifadesidir. Teminatı şeref, bedeli de gerektiğinde vatan uğruna ölmektir" diye seslenen Paç, tabip teğmenlerin ailelerinin fedakarlıklarını unutmadıklarını ve çocuklarıyla gurur duymaları gerektiğini dile getirdi.Devletin zirvesi GATA'daki mezuniyet töreninde

ERDOĞAN, OKUL BİRİNCİSİNE DİPLOMASINI VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okul birincisine diplomasını takdim etti. 53 öğrenci mezun oldu.

Devletin zirvesi GATA'daki mezuniyet töreninde