Dikdörtgen salonlar için 6 dekorasyon önerisi

Ev döşemek zor iş. Hele bir de iç mimarlar için ayırabileceğiniz bir bütçe yoksa her işi kendiniz yapmanız gerekiyor. Bazı evler şekil itibari ile düzgün olduğu için dekorasyon için birçok fikir elde edilebiliyor. Ancak bazen zorlayıcı oda türleri karşımıza çıkabiliyor. Örneğin dikdörtgen salonlar. Bu tür salonları döşerken bazı detayları bilmek ve ona göre adım atmak gerekiyor.

Dikdörtgen salonlar için 6 dekorasyon önerisi

İşte dikdörtgen salonları için 6 dekorasyon öneri;

- Dikdörtgen salonlarda tren görünümünden kesinlikle kaçmalısınız. Eşyaları birbiri ardına dizmek odaya tren görünümü verecektir. Bu tarz büyük bir dekorasyon hatasıdır ve dikdörtgen salonlarda bu hataya sıklıkla düşülür. Bunun yerine L tarzı oturma grupları ve berjerli takımları tercih etmek daha doğru olacaktır.

- Dikdörtgen salonlarda genellikle kısa kenarda berjerler kullanılmakta ve üçlü koltuk uzun kenara koyulmaktadır. Eğer dar bir dikdörtgense en uygun mobilya şekli bu olacaktır. Geniş bir dikdörtgen olduğunda L tarzı koltuk takımlarını tercih etmek en doğru seçenektir.

- Dikdörtgen salonlarda oturma grubunu yerleştirdikten sonra kalan kısma yemek odası bölümü gelmelidir. Bu bölüm mutfağa yakın tercih edilirse kolaylık olacaktır. Yemek odası bölümünde dikdörtgen bir yemek masası kullanmak mekana daha zengin bir görünüm kazandırır. Yemek masasının kenarlarının biraz oval olması ise mekan içerisindeki işlevselliği artıracaktır.

Dikdörtgen salonlar için 6 dekorasyon önerisi

- Dikdörtgen salonlarda aslında bir derinlik söz konusudur. Ancak en kısmında biraz darlık varsa derinlik bir nebze yok olabilir. Bu havayı yok etmek için kullanılacak en etkili aksesuar ise aynadır. Uzun kenara, yemek odası bölümünde konsol üzerine veya oturma odası bölümünde üçlü koltuğun üzerine konumlandırılan bir ayna, dışarıdan gelen güneş ışığının da etkisi ile odanın darlığını alacak ve beklide odaya kareye yakın bir görünüm kazandıracaktır.

- Sehpalar dikdörtgen salonların en kullanışlı üniteleridir. Bu tür salonlar için en kullanışlı olanlar ise elips sehpalardır. Sehpaların alt kısmından küçük parçaların çıkabiliyor olması ise misafirlerinizi ağırlarken size rahatlık sunacaktır.

- Dikdörtgen salonlarda genellikle bir yemek odası kısmına bir de oturma odası kısmına olmak üzere iki ayrı halı kullanılır ve böylelikle mekana iki ayrı oda havası kazandırılır. Ancak halı kullanmayı sevmiyorsanız iki bölümün tam ortasına koyacağınız bir kilim yeterli olacaktır.