Dilinin yerine doku nakledilen kadın konuşmaya başladı
Ajanslar

Mersin'de yaşayan 62 yaşındaki Zafer Dağ'ın dili, dil kanseri nedeniyle tamamen alındı. Dilin yerine, göğsünden alınan doku ağız tabanına yerleştirildi.

1 YILDA KONUŞMAYA BAŞLADI

Konuşma egzersizleri yapan kadın, aradan geçen 1 yılın ardından konuşmaya başladı. Ameliyatı gerçekleştiren doktorlar Prof. Dr. Hayrettin Cengiz Alpay ve Doç. Dr. Alper Ata, Zafer Dağ ile basın toplantısı düzenledi. Hastanede kameraların karşısına geçen kadın, sayıları ve günleri saydı, doktorunun söylediği kelimeleri tekrarladı.

Dilinin yerine doku nakledilen kadın konuşmaya başladı

Dilinin yerine doku nakledilen kadın konuşmaya başladı VİDEO

DAHA DA İLERLEYECEK

Tedavisini yürüten hekimlerle birlikte kameraların karşısına çıkan Zafer Dağ, haftanın günlerini ve sayıları sayarak, Prof.Dr.Hayrettin Cengiz Alpay’ın söylediği kelimeleri tekrarladı. Konuşabildiği için çok mutlu olduğunu söyleyen kadın hasta, "Herkese iyi bayramlar" dedi. Prof.Dr.Alpay, zamanla konuşmada daha da ilerleme olacağını söylerken, Doç.Dr. Ata ise kanserin ekip çalışması gerektiren bir hastalık olduğunu belirterek "Bu hastamızda da ekip çalışmasıyla dili korumaya çalıştık ama sonunda almak zorunda kaldık. Şu anda yaptığımız sıkı takiplerde, kanserin yayıldığına dair bir emare görmedik" diye konuştu.

Dilinin yerine doku nakledilen kadın konuşmaya başladı