Dışişleri Bakanlığı: Sondaj faaliyetlerimiz devam edecek
AA

Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarını nedeniyle Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı alan Avrupa Birliği'ne (AB) ilk tepki, Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi.

AB Dışişleri Bakanları tarafından bugün alınan yaptırım kararı sonrası Dışişleri Bakanlığı, konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

''HAK VE ÇIKARLARIMIZI KORUMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ''

Bakanlık açıklamasında, ''Doğu Akdeniz’de uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız ile KKTC’nin hak ve çıkarlarını, Avrupa Birliği’nin tüm izan dışı adımlarına rağmen korumaktan vazgeçmeyeceğimiz daha önce de defalarca ve kuvvetle vurgulanmıştır.

''HAKLARIMIZIN GASBEDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ''

Haklarımızın tek taraflı olarak gasbedilmesine tabiatıyla izin vermeyeceğiz. AB tarafından, hükümsüz ve geçersiz bir yönetime uluslararası hukuk hiçe sayılarak verilen karşılıksız ve anlaşılamaz destek ile Doğu Akdeniz’de önemli bir işbirliği fırsatının rehin alınması gerçekten ibret vericidir.

''FAALİYETLERE DEVAM EDECEĞİZ''

Ülkemizin tehditlere boyun eğerek, Doğu Akdeniz'deki haklarından geri adım atmasını ummak beyhude bir beklentidir. Bu itibarla Doğu Akdeniz'deki arama ve sondaj faaliyetlerimize aynı şekilde devam edeceğimizden kimse şüphe duymamalıdır." ifadeleri kullanıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)