Dışişleri Bakanlığı'ndan tape açıklaması: Alçakça saldırı

Dışişleri Bakanlığı'ndan tape açıklaması: Alçakça saldırı

Dışişleri Bakanlığı ses kaydının sızdırılmasına ilişkin, "Görüşmelerin kamuoyuna servis edilmesi Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik alçakça bir saldırıdır. Bunu yapan ihanet şebekeleri devletimizin ve milletimizin düşmanlarıdır. Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik bir casusluk faaliyeti son derece ağır bir suçtur." dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamanın tam metni;

"BAZI BÖLÜMLERİ TAHRİF EDİLMİŞTİR"

"Genel olarak Suriye'deki çatışmaların ülkemiz için yarattığı risk ve tehditlerin değerlendirilmesi, bu tehditler karşısında alınabilecek tedbirlerin görüşülmesi, bu bağlamda da, Suriye içinde yer alan vatan toprağı Süleyman Şah Saygı Karakolu'na yönelik tehditlerin ele alınması amacıyla, ulusal güvenliğimizle ilgili konularda birinci derecede yetkili olan devlet görevlilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen bir kriz yönetimi toplantısının ses kayıtlarının, bugün (27 Mart) internet üzerinden sosyal medya aracılığıyla bazı bölümleri tahrif edilerek yayınlandığı görülmüştür.

"VATAN TOPRAĞINI SAVUNMAK İÇİN DEĞERLENDİRME YAPMAK ASLİ GÖREVDİR"

Bir takım terör unsurlarının tehdidi altındaki bir vatan toprağını gerektiğinde savunmak amacıyla ilgili kurumlar arasında değerlendirmeler yapılması devletin asli görevleri arasında olan doğal bir uygulamadır. Sözkonusu toplantıda, Türkiye'nin, herhangi bir saldırı karşısında Süleyman Şah Saygı Karakolu'nu savunma yönündeki iradesinin tam olduğu ve Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun ve orada görevli personelimizin korunmasını ve emniyetini teminen, ihtiyaç duyulduğunda gereken adımların kararlılıkla atılacağı teyit edilmiştir.

"SON DERECE AĞIR BİR SUÇ"

Dışişleri Bakanı makamı gibi devletin en hassas güvenlik konularının ele alındığı bir mekanda gerçekleştirilen çok gizli mahiyetteki böyle bir toplantının izlenerek görüşmelerin kamuoyuna servis edilmesi Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik alçakça bir saldırı, bir casusluk faaliyeti ve son derece ağır bir suçtur. Bu olay, ülkemizin karşı karşıya bulunduğu siber ve elektronik saldırı tehditlerinin boyutunu gözler önüne sermektedir. Bunu yapan ihanet şebekeleri devletimizin ve milletimizin düşmanlarıdır.

"HAİNCE SALDIRI MUTLAKA AKAMETE UĞRATILACAK"

Devletimizin ve milletimizin güvenliğine yönelik bu saldırının faillerinin en kısa zamanda tesbit edilerek ortaya çıkartılmaları ve adalete teslim edilerek yasalar çerçevesinde hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılmaları sağlanacak; Türkiye Cumhuriyetini hedef alan bu haince saldırı mutlaka akamete uğratılacaktır."

DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN BASIN AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, internette yayınlanan Suriye toplantısının ses kaydına ilişkin yaptığı açıklamada, "Aslında bunun ön işaretleri daha önce söz konusu olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik açık bir saldırıdır."

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE AÇIK BİR SAVAŞ İLANIDIR"

"Sayın Başbakanımız başta olmak üzere bir çoğumuzun, bakanların son derece kritik devlet görevi yürüten yetkililerin telefonlarının ve ortam dinlemesinin yapılması, açık şekilde Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletine savaş ilanıdır. Türkiye Cumhuriyeti her tür saldırıya gerekli cevabı verir. Bu ülkenin ve devletin itibarı ve güvenliği hepimizin itibarı ve güvenliğidir. Bu saldırıyı gerçekleştirenler açık ve net tavrı görecektir." dedi.

Davutoğlu: Ortam dinlemesi açık şekilde savaş ilanıdır - izle

YILMAZ: "İNŞALLAH HUKUK GEREĞİNİ YAPAR"

Öte yandan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da "Ben bir şey söylemiştim. Bir karşı casusluk operasyonudur demiştim, değil mi? Bazıları bunun gerçek olmadığını düşünüyordu. Farklı bir nitelendirme, yanlış bir tasvir felan, tanımlama sanıyordu. Şimdi bunlar gösterdi ki bu yolsuzluk değil, doğru mudur? Süleyman Şah'la, Suriye ile ilgili bir görüşmede yolsuzluk olur mu? Olmaz. Bu nedir, bu devlete karşı, karşı istihbarat yapmaktır. İnşallah hukuk gereğini yapar diyoruz. Burada sıkıntı nedir, bunu yapan insanların biz kendi kardeşlerimiz olduğunu sanarak bu gaflete düştük, öyle diyelim yani" diye konuştu.

"ŞU ANDA MGK TOPLANTISI YOK"

Yılmaz ayrıca, "Şu anda MGK toplantısı yok, basına öyle bir şey düştü ama bana gelen bilgide böyle bir şey yok, toplantı talebi yok. Böyle bir toplantı talebi olursa Ankara'ya döneceğim." dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da kayıtların sızdırılması ile ilgili soruşturma başlattı.