DİSK 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmaya kararlı

disk

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1 Mayıs kutlamarıyla ilgili “Toplantı ve gösteri yapılabilecek yerler belli. Taksim bunlardan biri değil” dedi.

Vali Şahin'in sözlerini değerlendiren DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Mart sonunda  Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nu toplayacaklarını ve burada ana gündem maddesi olarak 1 Mayıs’ı gündemlerine alacaklarını belirtti.

İstanbul Valisi Vasip Şahin'den 1 Mayıs açıklaması İZLE

"İŞÇİLERİMİZİN KANININ DÖKÜLDÜĞÜ ALAN DEĞİL"

Toplantının ardından konuyla ilgili resmi açıklama yapacaklarını ifade eden Beko şöyle konuştu:

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 1 Mayıs alanı ile ilgili vermiş olduğu bir karar var ve bu karar doğrultusunda,  1 Mayıs 1977’de katledilen 37 işçimizin anısına, DİSK ve KESK’in 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama hakları vardır. İşçilerimiz 1977’de katledilen işçi arkadaşları anmak, emek mücadelelerini sürdürmek ve sözlerini söylemek için 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak istiyorlar. İstanbul Valisi’nin bizlere göstermiş olduğu alanlar ve adresler işçilerimizin kanının döküldüğü alanlar değildir. Bu nedenle emekten, mücadeleden yana olanların adresi Taksim olmalıdır. Dilerim görüşerek, konuşarak 1 Mayıs’ı demokratik bir şekilde yan yana, omuz omuza Taksim’de kutlarız.’’