DİSK Soma'da yürüyüş düzenledi

Soma'da, 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciası sonrası taşeron sisteminin yasaklanması amacıyla yapılan yürüyüşte DİSK Genel Başkanı Kani Beko da DİSK'e bağlı sendikaların başkanları ve DİSK üyesi işçiler Cengiz Topel Meydanı'ndaki Dev-Maden Sen Soma Şubesi önünde bir araya gelerek, Beşyol kavşağına sloganlar eşliğinde yürüdü.

DİSK Soma'da yürüyüş düzenledi

KANİ BEKO AÇIKLAMA YAPTI

Madenci heykeline karanfil bırakan işçiler sonra geldikleri güzergahtan Cengiz Topel Meydanı'na döndü. Burada bir açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, taşeron sisteminin Türkiye'de kurulduğu günden bu yana onbinlerce insanın iş kazalarında kaybedildiğini belirterek, bugün hâla işçilerin ve sendikaların yargılandığını söyledi.

''SONUNA KADAR DİRENİŞİMİZİ DEVAM ETTİRDİK''

Beko, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bizim her zaman söylediğimiz bir şey var. Bugün de söylemeye devam edeceğiz. Taşeron sistemi ülkemizde kurulduğu günden bu yana onbinlerce arkadaşımızı ve kardeşimizi başta madenler olmak üzere inşaatlar, tersaneler ve diğer iş kollarında kaybettik. İstanbul'da iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili bir meclisin yapmış olduğu araştırmalara göre, son beş ay içerisinde işyerlerinde kaybetmiş olduğumuz işçi arkadaşlarımızın sayısı maden işçileri dahil 810. DİSK burada örgütlü olsaydı yer altı madenlerinde işçi sağlığı işçi güvenliği önlemleri alınmadan, yaşam odaları kurulmadan bu güzelim insanların kesinlikle madenlere inmesini istemezdik. Sonuna kadar biz orada direnirdik. Sonuna kadar biz orada direnişimizi devam ettirirdik."