Diyarbakır'da paralel provokasyon uyarısı

Diyarbakır'da paralel provokasyon uyarısı

Akşam Gazetesi'nden Beşir Ariz'in haberine göre, geçen pazar günü Diyarbakır Silvan'da BDP bayrakları ve afişleri yakıldı. Olayla ilgili iki uzman çavuş ve bir öğretmen gözaltına alındı.

Bu ahlakdışı tutum karşısında Diyarbakır'daki genel kanı ise "Paralel yapı, bölgede etkili olan BDP ve AK Parti'yi birbirine düşürüp oy oranlarını etkilemeyi hedefliyor" yönünde.

Bölge siyasetinin öne çıkan isimlerinin gelişmelerle ilgili değerlendirmeleri şöyle:

DTK Eşbaşkanı AYSEL Tuğluk: Karanlık güçler çözüm istemiyor

"Saldırılar organize bir iş. Karanlık odaklar bir şehirde toplanıp bu işleri organize ediyor, sonra da tüm Türkiye'ye yayıyorlar. Bu büyük bir provokasyondur. Halkın iradesine saldırıdır. Türkiye'de sıkıntılı günler yaşanıyor. Çözümü istemeyen karanlık güçler, bu dönemlerde ortaya çıkar ve bu derin yapılar puslu havaları sever. Bu saldırılar MHP, CHP AK Parti veya başka partiye de olsa karşıyız. Halkın da duyarlı olması lazım. Fırsat vermemek lazım. Bunlar, Türkiye'yi karanlığa götürmek isteyenler."

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi: Saldırılar provokasyon

"Saldırılar çok tehlikeli; tam anlamıyla provokasyon. Seçim arefesinde afişe ve partilere saldırı, antidemokratik, tehlikeli müdahalelerdir. Siyasi partiler provokasyona gelmeden bu tür durumlarda hassas davranmalı. Seçim sürecinin demokratik bir şekilde tamamlanması büyük bir sınav. Hangi partiye yapılırsa yapılsın provokatiftir. Organize bir iştir. Gerginlikten nemalanmadır."

BDP İlçe Başkanı Kerem Canpolat: BDP ile AK Parti'yi karşı karşıya getirmek istiyorlar

"Bu Cemaat'in, paralel devletin işidir. Polislerin de parmağı var. Yakalayıp Emniyet'e teslim ettiğimiz o insanları bugün bıraktılar. Silvan'da şu anda güzel bir ortam var. Demek ki bundan rahatsız oluyorlar. O yüzden yaptıkları kirli bir oyundur. Gündüz AK Parti bayrakları yakıldı, akşam da bizim posterlerimiz yakılmak istendi. Bu bir provokasyondur. Bizi ve AK Parti'yi karşı karşıya getirmek isteyenlere karşı AK Parti'yi yanımızda görmek istiyoruz."