Doğa Okulları genç erkek voleybol takımı dünya şampiyonu oldu

s

Önce İstanbul, ardından Türkiye şampiyonasında birincilikle çıkan Doğa Okulları Genç Erkek Voleybol Takımı, Dünya Şampiyonası’nda da ay yıldızlı formayla ülkemizi başarıyla temsil etti. Şampiyonada favori gösterilen takımımız, zorlu mücadelelerin ardından final maçında İspanya’yı yenerek Dünya Kupası’nı Türkiye’ye kazandırmanın gururunu yaşadı.

YENİLGİ ALMADAN FİNALE ULAŞTILAR

Doğa Okulları Genç Erkek Voleybol Takımı, şampiyonanın başından finale kadar hiçbir maçında yenilgi görmeden kupaya uzandı. Şampiyonanın ilk maçında  Makedonya’yı 2-0 yenen Takım, galibiyet serisine Avusturya'yı ve  Çek Cumhuriyeti'ni de 2-0 mağlup ederek devam etti. Sonraki rakibi Bulgaristan takımıyla karşılaşmasından 2-0 galibiyetle çıkan genç sporcularımız, Çeyrek Final’de mücadele ettiği Yunanistan’ı da 2-0 yenerek 5'te 5 yaptı ve yarı finale yükseldi. Genç Erkek Voleybol Takımımız, yarı final maçında şampiyonanın güçlü ekiplerinden İran’ı 3-2’lik skorla geçti ve adını dünya finaline yazdırdı.

Finalde İspanya şampiyonu ile karşılaşan takımımız, bu zorlu maçta oyunun kontrolünü hiç bırakmadı. Heyecan dolu final maçında dünya devi İspanya’yı 3-1 yenen Doğa Okulları, Türkiye’ye bir kez daha dünya şampiyonluğu gururunu yaşattı. Maç sonrası Dünya Kupasını kaldıran genç sporcularımız, antrenörleriyle birlikte sahada adeta kenetlenerek coşkulu bir sevinç yaşadılar. Doğa Okulları, bu başarıyla takım sporlarında 6. kez dünya kupasını alarak Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdı.

Doğa Okulları genç erkek voleybol takımı dünya şampiyonu oldu

BAŞARILARINI MİLLİ TAKIM VE NBA'DE SÜRDÜRÜYORLAR

Sporu akademik gelişimin bir parçası olarak gören Doğa Okulları, özellikle son 7 yılda Türkiye’de ve yurtdışında sayısız galibiyete imza attı. Doğa Okulları öğrencileri, milli takımlarda, NBA’de ve çeşitli uluslararası platformlarda profesyonel spor yaşamlarını başarıyla sürdürüyorlar.

Bugüne kadar farklı spor dallarında ülkemize pek çok kez dünya şampiyonluğu olan Doğa Okulları’nın başarılı genç sporcuları, daha önce 2009 yılında Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası, 2013’te Genç Kızlar Basketbol Şampiyonası, 2014’te Genç Kızlar Voleybol Şampiyonası ve Genç Kızlar Hentbol Şampiyonası, 2015’te ise Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası’nda dünya kupasını kazandırmıştı.