Doğu Anadolu'ya yeni kar dalgası geliyor
AA

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; bölge genelinde havanın çok bulutlu olması, Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan ve Ağrı’nın ise aralıklı kar yağışlı geçmesi öngörülüyor.

KAR VE FIRTINA BERABER GELİYOR

Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan ve Ağrı'da kar yağışının yanı sıra, bazı illerde de hızı saatte 90 kilometreye ulaşan kuvvetli fırtına bekleniyor.

Doğu Anadolu'ya yeni kar dalgası geliyor

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don beklenen bölgede, hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyredecek.

Bölgede rüzgarın güney yönlerden orta kuvvette, Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan genelinde ise saatte 70-90 kilometre kuvvetinde esmesi öngörülüyor.
Gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Tunceli’de 1, Ağrı’da 6, Erzurum’da 7, Iğdır ve Erzincan’da 8, Kars’ta 13, Ardahan’da 17 derece ölçüldü.

Doğu Anadolu'ya yeni kar dalgası geliyor


Yetkililer, bölgede kuvvetli buzlanma, don ve fırtına nedeniyle oluşabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları ve ilgilileri uyardı.

Doğu Anadolu'ya yeni kar dalgası geliyor

KALINLIK PALANDÖKEN'DE 94 SARIKAMIŞ'TA 81 SANTİMETRE

Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Erzurum Palandöken'de 94, Konaklı'da 69, Kars Sarıkamış'ta 81, Erzincan Ergan'da 80 ve Ardahan Yalnızçam'da 37 santimetre olarak ölçüldü.

Doğu Anadolu'ya yeni kar dalgası geliyor

Doğu Anadolu bölgesinde son yılların en sert kışı yaşanıyor.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)