Donanma komutanından sürpriz istifa

Donanma komutanından sürpriz istifa

Deniz Kuvvetleri'nde Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner sürpriz bir şekilde görevinden ayrıldı. Dengeleri değiştiren istifa nedeniyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atanacak oramiral kalmadı.

EMEKLİLİK DİLEKÇESİNİ VERDİ

Deniz kuvvetlerinde yaprak dökümü sürüyor. Bu kez Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın iki numaralı ismi Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner görevinden ayrıldı. Donanma Komutanı Nusret Güner, istifa kararını çarşamba günü Ankara'ya giderek Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel'e bildirdi. Oramiral Güner, ardından da emeklilik dilekçesini verdi. Nusret Güner'in emeklilik talebi kabul edildi.

"ARKADAŞLARIMIZ BİR BİR HAPSE ATILIYOR"

Kulislere yansıyan bilgilere göre; istifanın nedeni Nusret Güner'in "Balyoz" davasındaki mahkumiyetler ve İzmir'de açılan casusluk davasına duyduğu tepki.

Oramiral Güner'in yakın çevresine "Arkadaşlarımız birer birer hapse atılıyor, elimizden hiç bir şey gelmiyor. Gelmediği gibi bir de buna yardım ediyoruz" dediği öne sürülmüştü.

Nusret Güner, emeklilik talebini ilk olarak kasım ayında gündeme getirdi. Ancak Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, "Şu sıradaki bir istifa hepimizi zora sokar. Ocak ayı geçtikten sonra tekrar değerlendirirsin" diyerek dilekçeyi işleme koymadı.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI OLACAKTI

Bu gelişme Deniz Kuvvetleri'ndeki komutanlık yapısını da alt üst etti. Nusret Güner, ağustos ayında görev süresini doldurduğu için emekliye ayrılacak olan Oramiral Murat Bilgel'in yerine Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atanacaktı.

ORAMİRAL KALMADI

Bu durumda komutanlığa atanacak oramiral kalmadı. Ağustos ayındaki şurada ya Bilgel'in görev süresi uzatılacak ya da Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu oramiral rütbesine terfi ettirilerek doğrudan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atanacak.

Donanma komutanlığının oramiral olan rütbesinin koramiralliğe indirilebileceği de konuşuluyor.