ABD Temsilciler Meclisi, Ukrayna'ya yardımı onayladı
AA & Ensonhaber

Moskova, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ABD'nin yaptırımlarına maruz kaldı.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'dan petrol ve doğalgaz ithalatını yasakladığını duyurmuştu.

UKRAYNA VE AVRUPALI MÜTTEFİKLERE 13,6 MİLYAR DOLAR

Temsilciler Meclisi ise Ukrayna'ya ve Avrupalı ​​müttefiklerine 13,6 milyar dolarlık yardıma, 69 "hayır" oyuna karşılık 361 vekilin "evet" oyu onay verdi. Kararın, Senato'dan da geçmesi bekleniyor.

YARDIM PAKETİNİN KAPSAMI

Tasarı ayrıca, 30 Eylül tarihine kadar Federal Hükümet'e 1,5 trilyon dolarlık kaynak sağlıyor. ABD'nin Ukrayna'ya ve Avrupalı müttefiklerine göndereceği mali yardım bu kapsamda yer alıyor.

Yardım paketi kapsamında, Ukrayna'ya askeri yardım ve yurt dışına kaçmak zorunda kalan Ukraynalı mültecilerin destelenmesi maddeleri yer alıyor.

"BOYUN EĞDİRME EYLEMLERİNE KARŞI..."

Biden, "Zorbalığa, zulme, boyun eğdirme eylemlerine karşı onları destekleyeceğiz." dedi.

Senato çoğunluk lideri olarak görev yapan Chuck Schumer, "Avrupa'da savaş, Kongre'nin enerjisini bir şeyi yapmaya ve onu hızlı bir şekilde yerine getirmeye odakladı." ifadesini kullandı.

ABD Temsilciler Meclisi, Ukrayna'ya yardımı onayladı

RUSYA TASARISI ONAYLANDI

Öte yandan Ukrayna'ya saldırılarından dolayı Rusya'dan petrol ve enerji ithalatının yasaklanmasına ilişkin tasarı da 17 "hayır" oyuna karşılık 414 vekilin "evet" oyu ile onaylandı.

Oylamanın, ABD Başkanı Joe Biden'ın tasarının içeriğine benzer yaptırımları Rusya'ya uygulamasının ardından gelmesi dikkati çekti.