ABD'de bir doktor ameliyat yaparken sanal duruşmaya katıldı
İHA

ABD’nin California eyaletine bağlı  Sacramento kentinde sanal olarak yapılan trafik kazası duruşması görenleri şaşırttı.

Bir doktor hastasını ameliyat ettiği sırada görüntülü olarak hakkındaki trafik cezası duruşmasına katıldı.

ÜZERİNDE AMELİYAT ELBİSESİ VARDI

Green’in ameliyathaneden ve üzerinde ameliyat elbisesi ile duruşmaya katıldığı görüldü.

ABD'de bir doktor ameliyat yaparken sanal duruşmaya katıldı VİDEO

''GÖRÜNÜŞE GÖRE AMELİYAT ODASINDASINIZ''

İnternet üzerinden canlı olarak yayınlanan duruşmada mahkeme katibi Green’e, "Merhaba Bay Green? Duruşmaya hazır mısınız? Görünüşe göre ameliyat odasındasınız" dedi.

Green ise katibe, "Öyleyim efendim. Evet, şu anda bir ameliyathanedeyim. Evet, duruşmaya hazırım. Devam edin" ifadelerini kullandı.

YARGICI BEKLERKEN AMELİYATA DEVAM ETTİ

Yargıç Gary Link'in duruşmaya katılması beklenirken, Green’in hastasını ameliyat etmeye devam ettiği görüldü. Link’in duruşmaya katılmasının ardından Green’e, "Yanılmıyorsam, ameliyathanede bir hastaya aktif olarak hizmet sağlamakla meşgul olan bir sanık görüyorum. Bu doğru mu Bay Green? Yoksa Dr. Green mi demeliyim?" dedi.

Green, ameliyatın ortasında olduğunu ve duruşmaya devam etmekten mutlu olacağını belirtmesinin ardından Link, “Eğer ameliyat sürecindeyseniz, hastanın iyiliği için kendimi rahat hissetmiyorum” ifadelerini kullandı.

DEVAM ETMEK İÇİN ISRAR ETTİ

Green, duruşmaya devam edebileceği konusunda ısrar ederek, “Tam burada benimle ameliyatı yapan başka bir cerrah var, bu yüzden burada durup ameliyatı yapmalarına da izin verebilirim" dedi.

Green’in ısrarının ardından Link, “Sanmıyorum ve bunun uygun olduğunu düşünmüyorum. Bir hastanın ihtiyaçlarına aktif olarak dahil olmadığınız veya bunlarla ilgilenmediğinizde farklı bir tarih bulacağım” ifadelerini kullanarak, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Californiya Tıp Kurulu ise olayın ardından soruşturma başlatarak, “doktorların hastalarını tedavi ederken standartlara uymasının beklediği" belirtildi.

Green'in ofisi tarafından ABD basınına verilen demeçte, “Bu doğru değil ve söyleyecek hiçbir şeyim yok. Teşekkür ederim" denildi.

ABD'de bir doktor ameliyat yaparken sanal duruşmaya katıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)