ABD’de kaybolan kadın asker, tecavüze uğrayıp öldürüldü
DHA

ABD’de Teksas eyaletindeki Fort Hood askeri üssünde bulunan kalıntıların nisan ayındaki askeri üste kaybolan Uzman Çavuş Vanessa Guillen'e ait olduğu doğrulandı.

New York Times'da yer alan habere göre, 20 yaşındaki Uzman Çavuş Vanessa Guillen en son 22 Nisan'da Teksas'taki Fort Hood'da görüldü.

ORDUDAN 2 AY SONRA TELEFON GELDİ

Cuma günü Vanessa'nın büyük kardeşi Marya Guillen ordudan, haziran sonunda bulunan kemik, saç ve diğer kalıntıların kız kardeşine ait olduğunu doğrulayan bir telefon aldı.

ABD’de kaybolan kadın asker, tecavüze uğrayıp öldürüldü

CİNSEL TACİZE UĞRADI

Ordunun telefonu, Vanessa ortadan kaybolduktan 2 aydan fazla bir süre sonra ve Vanessa'nın ailesinin kaybolmayla ilgili soruşturma için çabalaması sonucunda geldi. Ayrıca, Vanessa'nın başka bir asker tarafından cinsel tacize uğradığına dair suçlamalarının ünlülerin, sanatçıların, milletvekillerinin ve başkan adayının dikkatini çektiği ifade edildi.

Ailenin ayrıca, ordunun cinsel taciz ve saldırı bildirilerini nasıl ele alacağı konusunda da değişikliğe gitmesi çağrısında bulunduğu belirtildi.

ABD’de kaybolan kadın asker, tecavüze uğrayıp öldürüldü

YETKİLİLER DOĞRULADI

Fort Hood yetkilileri, dün üste bulunan kalıntıların Vanessa'ya ait olduğunu resmen doğruladı. Yetkililer, cinsel taciz suçlamalarıyla ilgili bir soruşturma tamamlayacaklarını ve herhangi bir yetersizliği gidermek için cinsel taciz önleme programlarının gözden geçirilmesini değerlendireceklerini söyledi.

BAŞKA BİR ASKER ÖLDÜRDÜ İDDİASI

Öte yandan perşembe günü yapılan federal bir şikayette ise başka bir askerin Vanessa'yı öldürdüğü ve daha sonra da cesedi büyük bir kutuda sakladığı iddia edildi. Ayrıca, askerin kız arkadaşı da Vanessa'nın kalıntılarının parçalanması ve yakılmasında askere yardım etmekle suçlanıyor.

ABD’de kaybolan kadın asker, tecavüze uğrayıp öldürüldü

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)