ABD'de sinagogda silahlı saldırı
ensonhaber.com

Saldırı üzerine, Hayat Ağacı Sinagogu'nun bulunduğu bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve ilk yardım aracı sevk edildi. Polis, silahlı saldırının aktif olarak sürdüğünü duyurup çevrede bulunanlara sokağa çıkmama çağrısı yaptı.

YARALI OLARAK TESLİM OLDU

Olaya müdahale eden polislerle de çatışmaya giren saldırganın, 46 yaşında olduğu belirtildi. Ancak kimliği açıklanmadı. Saldırgan, yaralı olarak polise teslim oldu.

11 ÖLÜ, 6 YARALI

Pitsburgh Kamu Güvenliği Direktörü Wendell Hissrich, Pennsylvania eyaletine bağlı Pitsburgh kentinde bir sinagogda meydana gelen silahlı saldırıda 11 kişinin öldüğünü, 6 kişinin de yaralandğını açıkladı. Hissrich,yaralılardan 4'ünün polis güvenlik görevlileri olduğunu ve kaldırldıkları hastanelerde tedavi altına alındıklarını belirtti.

ABD'de sinagogda silahlı saldırı VİDEO

MUSEVİ KARŞITI, 6 KAYITLI SİLAHI VAR

Saldırıyı gerçekleştiren 46 yaşındaki Robert Bowers'ın Musevilik karşıtı söylemlerle girdiği Hayat Ağacı Sinagog'unda, Şabat ayinini yerine getiren kişilerin üzerine AR 15 tipi otomatik saldırı tüfeği ve tabancalarla ateş açtığı, polislerle de çatışmaya girdiği belirtildi. Bowers'ın silah taşıma ruhsatı olduğu, 1996 yılından bu yana da en az 6 silah aldığını gösteren kayıtlar bulunduğu da FBI tarafından açıklandı.

Musevi inancına göre cumartesi günleri gerçekleştirilen Şabbat ibadeti sırasında meydana gelen silahlı saldırı nedeniyle bölgeye özel eğitim ve silahlara sahip SWAT timleri gönderildi.

"TANRI HEPİNİZİ KORUSUN"

ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter hesabından ''Pennsylvania'da Pittsburgh'daki meydana gelen olayı izliyorum. Polisler olay yerinde. Squirrel Hill bölgesindekiler dikkatli olmalı. ''Çok sayıda ölü ve yaralı var gibi. Saldırgana dikkat edilmeli. Tanrı hepinizi korusun!'' açıklamasını yaptı.