ABD'den Rusya ve Belarus'a yeni yaptırım kararı
AA

Beyaz Saray, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarıyla ilgili Rusya ve Belarus'a yeni savunma yaptırımları getirme kararı aldı.

EK YAPTIRIMLAR UYGULANACAK

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, "ABD, ortak ve müttefikleriyle koordinasyon içinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in zalim Ukrayna işgaline karşılık olarak Rusya ve Belarus'a ek ekonomik yaptırımlar uyguluyor." ifadesine yer verildi.

RUS SAVUNMA SEKTÖRÜ HEDEF ALINDI

ABD Dışişleri Bakanlığının, Rus savunma sektörünü hedef alan yeni yaptırımlar getireceğine, bunun Rus silah geliştirme ve üretme şirketlerine ağır etkileri olacağına işaret edilen açıklamada, "Toplamda 22 Rus savunma şirketi yaptırım listesine alınacaktır. Bu şirketler arasında Rus ordusu için muharebe uçakları, zırhlı muharebe araçları, elektronik savaş sistemleri, füzeler ve insansız hava araçları yapan firmalar da var." bilgisi paylaşıldı.

RUSYA VE BELARUS ORDUSUNA DESTEK VEREN ŞİRKETLER DE LİSTEYE DAHİL EDİLDİ

Açıklamaya göre, yeni yaptırımlar kapsamında Rusya ve Belarus ordusuna destek veren şirketler de hedef alındı; ABD Ticaret Bakanlığının yaptırım listesine Rus ve Belarus güvenlik servislerine, ordularına ve savunma sektörlerine destek veren şirketler alınacak.

ABD Başkanı Joe Biden'ın dün akşamki Birliğin Durumu konuşmasında duyurduğu üzere ABD hava sahasın Rus yolcu ve kargo uçaklarına kapatılacak.

ABD'den Rusya ve Belarus'a yeni yaptırım kararı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)